VUČIĆ O PUTINOVOM GOVORU: Ova zima će biti hladna, a sledeća polarna

Novosti online

07. 09. 2022. u 14:00

OVA zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste pažljivo slušali predsednika Rusije Vladimira Putina, sledeća će biti polarna za celu Evropu, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ О ПУТИНОВОМ ГОВОРУ: Ова зима ће бити хладна, а следећа поларна

Foto: Printskrin

Odgovarajući na pitanja novinara o govoru predsednika Rusije Vladimira Putina, kako će Evropu čekati teška zima, Vučić kaže da je to tačno, a da će sledeća zima biti čak i polarna za Evropu.

Dodao je da se neko vara ako misli da će lako pobediti rusku vojsku.

– Slušao sam deo Putinovog obraćanja, na ruskom jeziku, mislim da dobro razumem ruski jezik. Ova zima će za sve nas biti veoma hladna, a ako ste dobro slušali, sledeća zima će biti polarna za celu Evropu jer mi se čini da niko ne želi rešenje, i da kažem ono što je rekao Erdogan, plašim se da svi očekuju poraz druge strane a ne kompromis. Ako mislite da ćete lako vojnički da pobedite Rusiju nama ostaje da se spremimo dobro i za hladnu i za polarnu zimu - rekao je predsednik Vučić.

U daljem govoru on je naveo i da nije razumeo mere EU, odnosno kako će da uvedu „kep“ na cenu gasa.

- Pokušavamo da napišemo pismo Evropskoj komisiji i zemljama Zapadnog Balkana u vezi sa nabavkom struje, naveo je predsednik.

On je još jednom ponovio da ni jesen neće biti laka, a da će zima biti još teža.

- Pošto su mi se mnogi smejali kada sam govorio u maju i junu, sada se vidi da je bilo dobro što smo tada kupovali gas. Da nismo izgradili Turski tok, sada bismo imali isključenja struje od 8 do 12 sati dnevno, rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)