PETKOVIĆ: Poseta premijerke Kosovu i Metohiji je veoma značajna

Tanjug

02. 09. 2022. u 15:37

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da će u ponedeljak, 5. septembra, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obići sever Kosova i Metohije i istakao da je to veoma značajna i važna poseta.

ПЕТКОВИЋ: Посета премијерке Косову и Метохији је веома значајна

Foto: Tanjug

- Predsednica Vlade Srbije je na vreme i u skladu sa svim propisima Sporazuma o zvaničnim posetama najavila posetu i mi očekujemo realizaciju te posete u ponedeljak - rekao je Petković prilikom posete Sajmu vina "Otvoreni Balkan".

On je dodao da narod na severu Kosova i Metohije "sa nestrpljenjem očekuje da vidi našu predsednicu".

- Naši ljudi vole prisustvo države Srbije na prostoru Kosova i Metohije, gde na kraju krajeva Vlada Srbije, uz posebnu ličnu inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ulaže, čini mi se, najviše novca u poslednjih 30-40 godina. Ima mnogo toga što ćemo i videti i posetiti - rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju najavio je da će premijerka i on posetiti mesta od Duhovne akademije, preko Multimedijalnog centra, pa do poljoprivrednih gazdinstava i porodica koje žive na Kosovu i Metohiji.

- Ovo je značajna i važna poseta koja ide u pravcu poruke predsednice Vlade Republike Srbije da sačuvamo mir i stabilnost, jer samo tako možemo da gradimo našu budućnost - poručio je Petković.

BONUS VIDEO - REPORTERI "NOVOSTI" U POSETI VISOKIM DEČANIMA: Manastir koji deli sudbinu svog naroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)