VULIN ODGOVORIO HRVATIMA: NJihova politika prema Srbiji je mešavina kompleksa i nečiste savesti

Novosti online

02. 09. 2022. u 14:40

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio hrvatskim medijima povodom upućenih uvreda na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ВУЛИН ОДГОВОРИО ХРВАТИМА: Њихова политика према Србији је мешавина комплекса и нечисте савести

Foto Ministarstvo Odbrane

Smatra da je Hrvatska politika prema Srbiji ništa drugo do mešavina kompleksa i nečiste savesti i to se ne menja.

-Nošeni brojnim kompleksima, Hrvati su sebe oduvek smatrali superiornim u odnosu na Srbe. Ovo mišljenje su posebno obrazlagali bivši Srbi i sveže pokatoličeni Hrvati. Jedan od dokaza hrvatske veličine bila je i proizvodnja vina. Aleksandar Vučić se usudio da Hrvatima pokaže da se i u proizvodnji vina stvari menjaju i to u korist Srbije. Najveći sajam vinarstva na Balkanu nije organizovan u Hrvatskoj, već u Srbiji. Broj izlagača i kvalitet izloženih vina u Beogradu bi bio sam po sebi dovoljan da probudi sve hrvatske komplekse, ali kada se pojavi i Aleksandar Vučić, onda se mržnja prema Srbima i Vučiću ne može sakriti. Vučiću nisu oprostili što je unuk ustaške žrtve, a neće im biti lako ni da zaborave da osim što ih je ostavio iza sebe u razvoju vojske i stopi privrednog rasta, sada je počeo da preuzima primat i u vinarstvu. Hrvatska politika prema Srbiji je mešavina kompleksa i nečiste savesti i to se ne menja. Povod izlivanja mržnje je nekada podsećanje na ustaške zločine, nekada želja predsednika Aleksandra Vučića da obiđe Jasenovac, nekada podizanje optužnice protiv pilota ubica srpske dece, a nekada sajam vina. U svakom slučaju, mržnja prema Srbima i prema Aleksandru Vučiću je gora od pijanstva, pijanstvo prođe, ustaška mržnja - nikada - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući uvrede koje su hrvatski mediji uputili na račun predsednika Srbije Vučića povodom organizovanog Sajma vina u Beogradu u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)