IGOR SIMIĆ: Dogovor sa Prištinom je uspeh srpske diplomatije i Vučića

Tanjug

27. 08. 2022. u 20:13

FUNKCIONER Srpske liste Igor Simić izjavio je da je to što su Beograd i Priština postigli dogovor o ličnim kartama na KiM uspeh srpske diplomatije, ali da nema mesta euforiji i da isti princip treba da se primeni i kada je u pitanju problem registarskih tablica

ИГОР СИМИЋ: Договор са Приштином је успех српске дипломатије и Вучића

Foto: Tanjug

- Ovo što smo danas videli je uspeh srpske diplomatije u smislu borbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića za srpski narod na prostorima Kosova i Metohije, posebno u opštinama na severu - rekao je Simić za Pink.

Naglasio je da je ukidanje ulazno-izlaznih dokumenata samo jedan korak ka normalizaciji života Srba na KiM, ali da je neophodno i da se reši pitanje registarskih tablica, kao i svi problemi koji se očekuju u narednom periodu.

- Nema mesta euforiji ovo je samo dobar korak u pravom smeru, ali Srbi na KiM očekuju da se isti princip primeni i kada je u pitanju dogovor o registarskim oznakama - rekao je Simić.

Poručio je da Srbi na KiM nisu spremnu da se odreknu srpskih dokumenata, niti su spremni da bilo ko istisne prisustvo države Srbije na tim prostorima.

- Bez države Srbije nema Srba na KiM - zaključio je Simić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)