VAŽNI RAZGOVORI: Završen sastanak predsednika Vučića sa Miroslavom Lajčakom

Tanjug

25. 08. 2022. u 08:25 >> 18:19

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić završio je razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji su oko 17.40 napustili zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

ВАЖНИ РАЗГОВОРИ: Завршен састанак председника Вучића са Мирославом Лајчаком

Foto: Instagram

Vučić se u 17 sati sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo Gabrijela Eskobara.

Foto: Instagram

Kako je ranije najavila pres služba predsednika Republile, nakon razgovora medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Lajčak i Eskobar u Beograd su došli iz Prištine, gde su razgovarali sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, u nastojanjima da se dođe do dogovora između Beograda i Prištine, a u susret 1. septembru do kada je Priština odložila odluku o preregistraciji tablica i ličnim kartama.

Prvi je u Prištinu u utorak stigao Eskobar, koji je tog dana razgovarao sa predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani, kao i sa liderima opozicionih stranaka. Juče je u Prištinu stigao i Miroslav Lajčak, koji je razgovarao sa Osmani, sa Aljbinom Kurtijem, liderima opozicionih stranaka i predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

Poseta Lajčaka i Eskobara dolazi nakon neuspele runde dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou prošle nedelje u Briselu. Cilj njihove posete je da se spreče nove tenzije između Beograda i Prištine, a pre svega na severu Kosova i Metohije.

Posle razgovora prošlog četvrtka u Briselu visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj zatražio je od Lajčaka da 24. i 25. avgusta otputuje u Prištinu i Beograd, kako bi zajednički napredovali ka sporazumnom rešenju i kako bi se izbegle nove tenzije na terenu. U misiji mu se pridružio i Eskobar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (69)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024