NEĆE VAM PROĆI: Odgovor na laži DŽeljalja Svečlje, ministra policije lažne države

Novosti online

21. 08. 2022. u 21:45

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da izjava minista unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da tzv. kosovska policija ima pravo delovanja i na severu pokrajine jedino može da se odnosi na policijski Direktorat Sever, koji po Briselskom sporazumu čini 95 odsto Srba.

НЕЋЕ ВАМ ПРОЋИ: Одговор на лажи Џељаља Свечље, министра полиције лажне државе

Foto: Printscreen Youtube/KTV - Kohavision/AP Photo/Bojan Slavkovic

Petković je na Tviteru naveo da je problem to što Svečlja nikada nije priznao to pravo srpskom policijskom Direktoratu-Sever koji je uvek preskakao.

- Umesto toga, PR je uvek slala na sever ROSU, do zuba naoružane jedinice u oklopnim vozilima koje tamo mogu samo uz saglasnost KFOR i četiri gradonačelnika sa severa, po sporazumu iz 2013. A šalju ih da otmu sever, proteraju Srbe, zaustave lekove, maltretiraju goloruk narod. Neće proći - napisao je Petković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije danas NATO da prekine upade specijalnih kosovskih jedinica na sever Kosova i da počnu da primenjuju sporazume koje su sami potpisali.

Vučić je u obraćanju građanima, pored ostalog, rekao da je sam generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg potvrdio da postoji jasan dogovor o pokretima prema severu, a koji je kako je istakao Priština više puta prekršila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!