NEĆE VAM PROĆI: Odgovor na laži DŽeljalja Svečlje, ministra policije lažne države

Novosti online

21. 08. 2022. u 21:45

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da izjava minista unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da tzv. kosovska policija ima pravo delovanja i na severu pokrajine jedino može da se odnosi na policijski Direktorat Sever, koji po Briselskom sporazumu čini 95 odsto Srba.

НЕЋЕ ВАМ ПРОЋИ: Одговор на лажи Џељаља Свечље, министра полиције лажне државе

Foto: Printscreen Youtube/KTV - Kohavision/AP Photo/Bojan Slavkovic

Petković je na Tviteru naveo da je problem to što Svečlja nikada nije priznao to pravo srpskom policijskom Direktoratu-Sever koji je uvek preskakao.

- Umesto toga, PR je uvek slala na sever ROSU, do zuba naoružane jedinice u oklopnim vozilima koje tamo mogu samo uz saglasnost KFOR i četiri gradonačelnika sa severa, po sporazumu iz 2013. A šalju ih da otmu sever, proteraju Srbe, zaustave lekove, maltretiraju goloruk narod. Neće proći - napisao je Petković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije danas NATO da prekine upade specijalnih kosovskih jedinica na sever Kosova i da počnu da primenjuju sporazume koje su sami potpisali.

Vučić je u obraćanju građanima, pored ostalog, rekao da je sam generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg potvrdio da postoji jasan dogovor o pokretima prema severu, a koji je kako je istakao Priština više puta prekršila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEĆE BITI LAKO: Vučić otkriva - Ima tih političkih patuljaka u Evropi, biće više uzdržanih zemalja nego za