A ŠTA VI VIDITE KADA SE POGLEDATE U OGLEDALO? Premijerka Ana Brnabić odgovorila na hrvatsku ucenu

Novosti online

21. 08. 2022. u 20:23

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je povodom izjave predsednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, koji je zapretio da će Zagreb blokirati put Srbije u EU zbog optužnice podignute protiv hrvatskih pilota odgovornih za zločin na Petrovačkoj cesti.

А ШТА ВИ ВИДИТЕ КАДА СЕ ПОГЛЕДАТЕ У ОГЛЕДАЛО? Премијерка Ана Брнабић одговорила на хрватску уцену

Foto Tanjug

- Hrvatsko rukovodstvo sada i zvanično preti da će blokirati evropski put Srbije zato što, nakon 27 godina tišine i nepravde, tražimo da konačno neko odgovara za stravičan zločin na Petrovačkoj cesti. Jedna članica EU se usuđuje da javno kaže da ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece - jer 4 ih je tamo pobijeno, starosti 6 do 13 godina, da zbog toga ne možete da budete deo EU - rekla je premijerka.

Ona je zapitala da li su to evropske vrednosti i vladavina prava.

- I nije vas sramota da to kažete otvoreno? Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo da tražimo pravdu za pobijenu decu - Jovana Drču (6 godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (9 godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina). A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Pored 4 dece, ubili su i Mirjanu Dubajić, devojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine - rekla je Ana Brnabić.

Ona ističe da su hrvatski "heroji" pobili iz vazduha nenaoružane ljude koji su bili u zbegu.

- Okrenula se Srbija budućnosti, ne brinite vi za nas. Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su decu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsednik Vučić, "Ako nismo u stanju decu da zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država" I, konačno, kada će se steći uslovi da Aleksandar Vučić poseti najveće mesto stradanja srpskog naroda - Jasenovac? Još čekamo odgovor na najavu službene posete. Hoćete li uspeti da smognete snage da obezbedite predsedniku Srbije da stavi cvet na mesto stratišta desetina i stotina hiljada najbrutalnije pobijenih Srba, Jevreja i Roma, od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, biće Vam lakše - zaključila je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)