VUČIĆ NASTAVIO RAZGOVORE SA LAJČAKOM I ESKOBAROM: Predsednik Srbije u Briselu o najvažnijem pitanju za Srbiju

Tanjug

18. 08. 2022. u 18:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posle podne u Briselu razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

ВУЧИЋ НАСТАВИО РАЗГОВОРЕ СА ЛАЈЧАКОМ И ЕСКОБАРОМ: Председник Србије у Бриселу о најважнијем питању за Србију

Foto: Tanjug

Pošto tokom današnje runde dijaloga Beograda i Prištine, na najvišem nivou, nije postignut dogovor, kako je potvrdio i šef evropske diplomatije Žozep Borelj, razgovori u cilju prevazilaženja trenutne situacije, nastavljeni su i nakon zvaničnih pregovora.

Vučić trenutno razgovara sa Lajčakom i Eskobarom.

Nakon današnjih razgovora, koji nisu rezultirali dogovorom, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će Vučić ostati u Briselu i danas posle podne, a da će se sutra obratiti javnosti u Srbiji.

Iako u dijalogu posreduje EU, Eskobar je učestvovao u drugom delu današnjih razgovora, u zgradi Službe EU za spoljne poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (24)