PETKOVIĆ SE OGLASIO NAKON PREGOVORA: Sutra najvažnije obraćanje predsednika Vučića, borili smo se za mir i stabilnost

Novosti online

18. 08. 2022. u 15:21

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kratko se obratio novinarima nakon pregovora u Briselu, i istakao da je delegacija Srbije danas došla na razgovore u nadi da će biti postignut kompromis

ПЕТКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО НАКОН ПРЕГОВОРА: Сутра најважније обраћање председника Вучића, борили смо се за мир и стабилност

Foto: Printscreen/Pink

On je rekao i da se danas više niko iz naše delegacije neće obraćati javnosti.

- Ono što je najvažnije je da smo se borili za mir, stabilnost, za kompromisna rešenja, i zbog toga predsednik Aleksandar Vučić ostaje još izvesno vreme ovde u Briselu.

Petković je dodao da će se predsednik Vučić sutra popodne ili uveče obratiti javnosti, i da će to biti jedno od njegovih najvažnijih obraćanja.

Prvi trilateralni sastanak zvaničnika EU Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem, počeo je jutros nešto pre 11 sati.

U zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu, nešto pre 12 sati ušao je i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabijel Eskobar.

Prethodno, Borelj se odvojeno sastao sa Vučićem i Kurtijem, a pred trilateralni sastanak poručio da očekuje da oba lidera budu otvorena i fleksibilna kako bi se došlo do zajedničkog stava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (96)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a