KRVAVI SUKOBI MEKSIČKIH KARTELA: Ubijeni civili, vojska na čuva mir

Tanjug

13. 08. 2022. u 21:56

STOTINE meksičkih vojnika raspoređene su u pograničnom gradu Huarez nakon krvavih obračuna između članova dva rivalska kartela u kojima je ubijeno 11 ljudi, uglavnom civila, saopštile su meksičke vlasti.

КРВАВИ СУКОБИ МЕКСИЧКИХ КАРТЕЛА: Убијени цивили, војска на чува мир

Foto: Tanjug

Los Caposi, pripadnici zloglasnog kartela Sinaloa koji je ranije predvodio Hoakin "El Capo" Guzman i lokalni kratel Los Meksiks sukobili su se u loklanom zatvoru u četvrtak popodne, izjavio je zamenik ministra bezbednosti Rikardo Mehia, prenosi Si En En.

Nakon zatvorskog obračuna izbili su neredi na ulicama.

 - Ubijene dve osobe, ranjene četiri sa prostrelnim ranama, a još 16 je povređeno - rekao je Mehia, govoreći na redovnoj konferenciji za novinare.

Konferenciji je prisustvovao i predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador.

Niko nije rekao šta je izazvalo ovaj krvavi sukob.

Nakon konferencije, Los Meksiks su divljali gradom i ubili još devet civila, saopštile su vlasti.

Među poginulima je bilo četvoro zaposlenih na jednoj radio stanici, rekao je Mehia.

BONUS VIDEO:

Majka Milana koji je povređen u obračunu u Nišu: Rekli su mi da se ne plašim, ali me nisu utešili

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)