"SPALJIVALI SU KUĆE I CRKVE" Vučić: Ne vodim politiku protiv Hrvata, ali ne smemo da zaboravimo šta su činili našem narodu

Novosti online

12. 08. 2022. u 21:11

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije rekao je da su neki govorili o Srbiji sve najgore, a da su malo toga doživeli od naše zemlje.

СПАЉИВАЛИ СУ КУЋЕ И ЦРКВЕ Вучић: Не водим политику против Хрвата, али не смемо да заборавимо шта су чинили нашем народу

Foto: Printscreen TV Prva

- Ne zaboravite, moj otac nikada oca nije video. Rođen je slučajno, u jednoj školi. Čak mu ni datum nisu upisali. Išli su vozom od Požege do Zemuna, i ovde ih je Nedićeva vlast prihvatila, u Crkvencu blizu Despotovca, gde ga je majka rodila. Ja sam bio vezan za majku, moju baku, i provodio sam po nekoliko meseci godišnje u Čipuljiću. Videli ste sve kuće koje su tamo spaljene. U jednoj noći su spalili, išli su tačno po uglednim porodicama, kao i 1941. godine - rekao je Vučić.

Vučić dodaje da je i crkva spaljena, i to čak četiri puta kroz istoriju, i da on ne vodi politiku koja je protiv Hrvata, ali da ne sme da zaboravi šta je činjeno našem narodu tokom Drugog svetskog rata.

- Ja nisam želeo da unosim te lične stvari u politiku, i zato od mene niste čuli nijednu vest. Hrvatski mediji se bave onime što ja radim ili ne radim.

- Pa je jedan od bivših zatvorenika u Petrinji rekao kako se seća mene. Srećom našli su drugog, koji je rekao da me nikada nije video, kao što i nisam. A to su uradili kada sam prvi put rekao da hoću da idem u Jasenovac - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)