PREMIJERKA ODGOVORILA NA PROVOKATIVNO PITANJE N1: "Šta god radili, gde god živeli, tajkunski mediji će vas napadati"

Novosti online

12. 08. 2022. u 14:23

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić danas je u Novom Sadu, od strane televizije N1 bila upitana da li je u redu da funkcioneri žive u državnim rezidencijama.

ПРЕМИЈЕРКА ОДГОВОРИЛА НА ПРОВОКАТИВНО ПИТАЊЕ Н1: Шта год радили, где год живели, тајкунски медији ће вас нападати

Foto: Tanjug

Premijerka je u svom odgovoru istakla da će svaki funkcioner proći “toplog zeca” od strane tajkunskih medija, što smo imali prilike da vidimo i na primeru predsednika Aleksandra Vučića.

- Šta god radili, gde god živeli, da li u privatnom stanu ili državnoj rezidenciji, tajkunski mediji će vas napadati - rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da najoštrije osućuje kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i da je videla da poverenik podnosi pritužbu protiv “N.N. lica”, iako je kompletna javnost bila svedok toga koji pojedinac i koji medij je objavio adresu porodice Vučić.

- Još jednom želim da sasvim jasno osudim kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i kršenje mnogih drugih zakona od strane određenih tajkunskih medija, koji su time i direktno ugrozili članove porodice predsednika Vučića, objavljujući njegovu adresu ili adresu gde mu živi porodica, deca - kazala je premijerka.

- Bez obzira na to da li tamo živi on, njegova porodica, deo njegove porodice, to uopšte nije važno. Ovim je ugrožena njihova bezbednost i zaista je neverovatno da za to sada niko nije odgovoran.

- Nismo čuli izvinjenje, čuli smo da poverenik podiže istragu protiv N. N. lica, ne znam tačno ko je N. N. lice, pošto svi znamo i koja su lica i koja su privredna društva prekršila i taj zakon i mnoge druge zakone. Izgleda da se ispostavlja da pravda u Srbiji nije jednaka za sve. Jedni imaju prava za nešto za šta drugi nemaju i da mogu da krše zakon, iako su do juče govorili da je vladavina prava sve - istakla je Brnabić.

Priliku da se oglasi nije propustio ni bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, koji je od prestanka svog mandata poznat jedino po tome što je izmislio da ga je neko napao u centru Beograda, a u stvari se sam sapleo i pao. On je naglasio kako list Danas “nije prekršio zakon pošto je adresa predsednika već bila poznata široj javnosti”. Po tumačenju bivšeg poverenika, dakle, svaki građanin Srbije, ako biste ga zaustavili na ulici, znao bi da vam kaže tačnu ulicu i broj stana porodice Vučić. I građani Srbije sada treba da poveruju da je to istina?

Ono što takođe upada u oči jeste licemerstvo dela medija, u narodu poznatih kao tajkunskih, koji zaista neće birati način, put ni razlog za napad na predstavnike vlasti, pa će ih tako optuživati zašto žive u državnim rezidencijama a ako nisu tamo, učiniće sve da naruše njihovu privatnost što se pokazalo na jučerašnjem primeru.

Nadamo se da nadležne institucije u Republici Srbiji neće ostati neme na eklatantno kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Nadamo se da će novinska udruženja, nezavisni mediji i analitičari biti jednako brzi u osudi ovog nedvosmislenog prekršaja, kao i u raznim slučajevima “zloupotrebe brojeva telefona penzionera”, “kršenja ustava” premijerke u tehničkom mandatu dok je bila poslanica dva dana i mnogim drugim. A ukoliko je povereniku potrebna pomoć u identifikovanju N.N. lica, dovoljno mu je da prelista novine, portale ili tviter profil jednog opozicionog aktiviste. A ukoliko mu ni tada ne pođe za rukom da ga identifikuje, naša redakcija će mu rado pomoći i na taj način doprineti poštovanju Zakona u Republici Srbiji i obezbeđivanju jednakog važenja zakona za sve građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada