DAČIĆ ZA "NOVOSTI" POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Složili smo se da SNS i SPS treba da nastave saradnju, to je u interesu Srbije

V. N.

11. 08. 2022. u 13:53

IMAJUĆI u vidu da delimo iste političke ciljeve predsednik Aleksandar Vučić i ja smo mišljenja da treba da nastavimo našu političku saradnju u najboljem interesu Srbije i u ovim teškim i turbulentnim vremenima koja su pred nama.

ДАЧИЋ ЗА НОВОСТИ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Сложили смо се да СНС и СПС треба да наставе сарадњу, то је у интересу Србије

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nastavićemo naše razgovore već početkom sledeće nedelje, a nakon toga ćemo naše predloge o nastavku saradnje uputiti na odlučivanje stranačkim organima.

To je za "Novosti" izjavio lider socijalista Ivica Dačić, posle sastanka sa prvim čovekom države i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, čija tema je bila formiranje nove Vlade. Napominjući da je sa predsednikom naprednjaka govorio u ime cele svoje izborne liste, Dačić je kazao i da danas nije bilo reči o personalnim rešenjima:

- Na sastanku je izražena zajednička saglasnost oko nastavka naše političke saradnje. Predsednik Vučić i ja smo ocenili da su postignuti istorijski rezultati u poslednjih deset godina, koliko traje i naša koalicija. Te istorijske promene vidljive su u svim oblastima: od finansijske konsolidacije, rasta proizvodnje i stranih investicija, stope zaposlenosti, izgradnje infrastrukturnih objekata širom zemlje...Jednom rečju stvoreni svi preduslovi za ekonomski prosperitet i bolji standard građana.

Dačić kaže da se sa svojim sagovornikom složio i da je na međunarodnom planu ojačana pozicija Srbije " koja danas predstavlja važan faktor u svetu, koja ima najbliže odnose sa svim najvažnijim državama, koja uspeva da nalazi nove prijatelje, a da ne izgubi nijednog starog.

- Konstatovali smo, takođe, da je pitanje Kosova i Metohije ponovo vraćeno na dnevni red i da se bez Srbije ne može donositi odluka o statusu. Takođe, zahvaljujući našim naporima 23 zemlje povukle su priznavanje nezavisnosti Kosova. I ono što je najbitnije - u Srbiji zahvaljujući našoj koaliciji postoji politička stabilnost što je preduslov za napredak zemlje - zaključio je lider SPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije