KURTI OTVORENO POKAZUJE DA ŽELI RAT! Petar Petković reagovao na strašne izjave premijera lažne države

Novosti online

08. 08. 2022. u 14:44

NEMA sumnje da Aljbin Kurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor, rekao je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

КУРТИ ОТВОРЕНО ПОКАЗУЈЕ ДА ЖЕЛИ РАТ! Петар Петковић реаговао на страшне изјаве премијера лажне државе

Foto: Tanjug

- Ako Kurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Kurti priziva sukobe na Kosovu i Metohiji.  Zato u svakoj svojoj izjavi Kurti izmišlja navodni uticaj Rusije jer želi tako ne samo da  napade Beograd, već i da opravda buduće nove jednostrane i nasilne akcije protiv srpskog naroda u pokrajini.

- Beograd će na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da odgovornom i mudrom politikom čuva mir i stabilnost na prostoru Kosova i Metohije i Zapadnog Balkana uopšte i da rešenja za sve krize traži u okviru dijaloga I razgovorom - dodaje Petković.

- Pokušaji Prištine da nametnu agendu razgovora u Briselu nekakvim pustim snovima o “međusobnom priznanju” nisu ništa drugo do taktika da obesmisle i upropaste dijalog i pre njegovog početka. Znam da će Kurti u Briselu od strane predsednika Aleksandra Vučića dobiti odgovor kakav zaslužuju njegovi militantni i ratnohuškački pokliči. 

- Ono što Kurti dobro zna, ali ne sme javno da kaže jeste da ga Srbi na Kosovu i Metohiji smatraju direktno odgovornim za sva maltretiranja, incidente, obespravljenost, oduzimanje slobode kretanja i drugih dmeokratskih prava. Zbog toga je njihov otpor i revolt posledica Kurtijevih jednostranih, nasilnih i protipravnih akcija, a ne nekakva dirigovana strana agenda. 

- To što je Kurti naučio da igra po tuđem diktatu i da mu sudbinu kroje strane ambasade njegov je problem, Srbi su slobodarski narod koji svoja prava u postojbini svojih pradedova ne žele da predaju u bilo čije ruke - zaključio je Petković.

Kurti plaši Evropu ratom

Podsetimo, premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti izjavio je za italijanski list Republika da je rizik od novog sukoba između Beograda i Prištine visok.

Kurti je dodao da bi bio "neodgovoran" ako bi rekao drugačije s obzirom na situaciju u Ukrajini.

- Ne bih rekao da je rizik veoma visok jer ovde imamo i kontingent NATO, ali svakako je visok. Mi smo demokratija koja ima autokratiju na granicama - kazao je Kurti.

Dodao je i da su pre invazije na Ukrajinu prilike bile male, ali da se sada situacija promenila.

- Ako budemo imali drugu epizodu, recimo u Pridnjestrovlju, onda će verovatnoća da će se desiti treći rat na Zapadnom Balkanu, a posebno na Kosovu biti veoma velika - rekao je Kurti.

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

VELIKA TRAGEDIJA GAGE ANTONIJEVIĆA Sestra mu umrla usred snimanja filma: Samo je pala, nije bilo pomoći