SVAKODNEVNO NAS MALTRETIRAJU I PROVOCIRAJU: Srbi iz Kišnice o napadima Albanaca - Svuda postavljaju table takozvane OVK (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

03. 08. 2022. u 20:46

OVO nije prvi put da se saobraćajni znak na srpskom natpisu precrtava.

СВАКОДНЕВНО НАС МАЛТРЕТИРАЈУ И ПРОВОЦИРАЈУ: Срби из Кишнице о нападима Албанаца - Свуда постављају табле такозване ОВК (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Poslednjih mesec dana u Kišnici postavljaju se table sa natpisom tzv. UČK , ispisuju se grafiti na imovini u vlasništvu Srba koji su izloženi gotovo svakodnevnim verbalnim napadima.

Ovim rečima Snežana Jovanović, predsednik lokalnog saveta za bezbednost u Kišnici, opisuje situacIju u kojoj se nalazi tridesetak srpskih domaćinstava u ovom naselju nadomak Gračanice. Ona ističe da su sa provokacijama usmerenim prema komšijama Srbima Albanci iz Kišnice krenuli uoči Vidovdana, a da su one potom nastavljene.

-Bilo je verbalnih napada od strane mlađih Albanaca koji su provocirali i mene i moje komšije dok su napadima najviše izložene porodice Trajković i Krstić koje su u poslednjih mesec dana više puta kamenovali.P orodica Trajković svaki napad prijavljuje policiji ali u poslednje vreme odustaje, jer policija ne odgovara na adekvatan način -ističe Jovanovićeva, koja pojašnjava da te napade policija tretira kao dečju šalu, ili pak da su to uradila deca koja nisu iz Kišnice.

I dok pojašnjava da su svi ti napadi dokaz da Albanci očito nisu voljni da žive u miru sa Srbima već da stvaraju konstantno napete međuetničke odnose, predsednica lokalnog saveta za bezbednost u Kišnici ističe da napadima doprinosi izgradnja dečijeg parka nadomak srpskih kuća - što koriste da kamenuju ili provociraju Srbe.

Od 1999. godine odavde se iselilo više stotina Srba. Ostalo je ostalo 114 Srba od kojih su tridesetak maloletna deca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima