NOVA PROVOKACIJA NA KiM: U Kišnici precrtana oznaka na srpskom jeziku i postavljena tabla UČK (FOTO)

Novosti onlajn

03. 08. 2022. u 10:08

U NASELJU Kišnica, nadomak Gračanice, gde je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mešovitog mesta, danas je crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА НА КиМ: У Кишници прецртана ознака на српском језику и постављена табла УЧК (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Istovremeno, danas je postavljena i tabla sa oznakom terorističke UČK na putu od srpskog dela Kišnice ka delu naseljenom Albancima i to u neposrednoj blizini dečjeg igrališta. Na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dela Kišnice, što predstavlja očiglednu pretnju usmerenu prema srpskom narodu koji je strašno postradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije!

Foto: Kancelarija za KiM

Nema sumnje da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija, kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije.

Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na KiM, niti da proteraju Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.

Ovaj slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora da da međunarodna zajednica - kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom KiM, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO:

IVICA IZ ZVEČANA: Ne možeš deci da objasniš da jedan dan planiramo more, a sutra ne možeš proći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo