TRENUTNO SE ODLUČUJE O 39 ZAHTEVA: Poziv za sve majke da se detaljno upoznaju sa uslovima za subvencije za kupovinu prvog stana

Novosti online

02. 08. 2022. u 10:25

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević pozvala je sve majke i bračne parove da se detaljno upoznaju sa uslovima koje je potrebno da ispune da bi ostvarili pravo na subvenciju države za kupovinu prvog stana.

ТРЕНУТНО СЕ ОДЛУЧУЈЕ О 39 ЗАХТЕВА: Позив за све мајке да се детаљно упознају са условима за субвенције за куповину првог стана

Foto N. Fifić

- Pozivam sve majke i bračne parove da se detaljno upoznaju sa uslovima koje je potrebno da ispune da bi ostvarili pravo na ovu subvenciju države. Do sada su sredstva dobile  majke iz Sombora, Trstenika, Kragujevca i Bečeja, a trenutno se odlučuje o još 39 zahteva. U želji da imamo što više pozitivnih rešenja, Komisija je u više slučajeva majkama vraćala dokumentaciju na dopunu. Uverena sam da ćemo vrlo brzo imati još porodica koje će uz pomoć države steći svoj dom.

U Ministarstvu rada navode da su uslovi za dobijanje subvencije države za kupovinu nekretnine po osnovu rođenja deteta jasno definisani i od početka primene Uredbe istaknuti na zvaničnim internet stranicama nadležnih ministarstava.

- Sve potrebne informacije mogu se dobiti i u lokalnim samoupravama, kojima smo dostavili instrukcije o postupanju - kažu u Ministarstvu za rad.

- Osnovni uslov, pored toga da je dete rođeno tokom 2022, jeste i da majka u trenutku podnošenja zahteva ne poseduje nekretninu na svoje ime. Neophodno je da zainteresovani dostave overen predugovor o kupoprodaji stana ili kuće, a ne ugovor, budući da sa njim stiču vlasništvo nad nekretninom i automatski ne ispunjavaju jedan od osnovnih uslova.

BONUS VIDEO:

TRIBINA O POLOŽAJU ŽENA U SRBIJI:Đurić, Božić, Pantić Pilja, Kisić i Obradović obišle Toplički okrug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a