ORLIĆ: Za skupštinskom govornicom moglo se videti puno licemerja

Novosti online

02. 08. 2022. u 09:15

JANKOVIĆ je zloupotrebio govornicu, sa ciljem koji nikome nije jasan, rekao je Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i kandidat za predsednika Skupštine Srbije.

ОРЛИЋ: За скупштинском говорницом могло се видети пуно лицемерја

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Orlić je rekao da je prvi dan obično svečani trenutak kada se polaže zakletva.

Kako kaže, juče smo, međutim, mogli da vidimo kako izgleda kada se zloupotrebi govornica, sa ciljem za koji ne znamo koji je.

- Mi smo pokazali da određeni standardi kod nas mogu da postoje, dogovorili smo se da otvorimo opoziciji prostor više nego što su ikada imali - rekao je Orlić.

Kako kaže, njihova glavna poruka jeste da će se održati mir i da će se boriti za stabilnost i narod, koji je, dodaje, jasno pokazao za koga je i koga želi da vidi i sluša.

- Mi smo pokazali da hoćemo da sarađujemo i sa onima koji to nikada nisu hteli sa nama - rekao je Orlić.

Orlić je rekao da oni na dobru volju i korektni odnos nisu reagovali fer.

- Oni su trebali da priznaju da se nisu ni nadali da će dobiti ovakav tretman. Da će dobiti ovoliko odbora, a nisu morali da ih dobiju - rekao je Orlić.

Orlić je istakao da su oni odmah nakon kratkog oduševljenja, u Novom Sadu, pokazali kakav je njihov stav o nama i prema narodu koji nas je izabrao.

- Dogovorili smo bukvalno sve, i onda dođe dan konstituisanja sednice i mi doživaljavamo šok, reči koje niko nije očekivao, posebno jer im u tom trenutku nije mesto. Umesto da urade onako kako treba, oni iskoriste trenutak pre polaganja zakletve, kada niko nema pristup mikrofonu, da kažu ružne stvari o našim ljudima i našem narodu - rekao je Orlić.

Dodaje da su oni najviše rekli o sebi, kako kaže, vidimo da tu ima puno licemerja i zloupotrebe kojoj stvarno nije bilo mesto ni vreme.

Orlić je, komentarišući kandidaturu za predsednika Skupštine, rekao da ima podršku čak i od strane drugih poslaničkih grupa.

- Jasno je da postoji većina, to nije nikakvo pitanje, to znaju i ovi sa druge strane, mora da im bude jasno sa kim mora da se razgovara ako žele bilo šta. Agresijom ili zloupotrebama neće moći da promene ništa - rekao je Orlić.

Kako kaže, najvažnije je da vodimo svoju neutralnu politiku, posebno kada se uzmu u obzir događaji u svetu.

- Moramo da se borimo za svoje interese - rekao je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a