VULIN ODGOVORIO MILANOVIĆU: Kako se Hrvatska bude odnosila prema Vučiću, tako ćemo mi prema vašim funkcionerima

Tanjug

25. 07. 2022. u 17:50

MINISTAR policije Aleksandar Vulin kaže da je hrvatski predsednik Zoran Milanović potvrdio da je Aleksandar Vučić prvi srpski predsednik koji je zatražio da ode u Jasenovac "da oda poštu ubijenim i poklanim Srbima, Romima i Jevrejima od strane ustaša".

ВУЛИН ОДГОВОРИО МИЛАНОВИЋУ: Како се Хрватска буде односила према Вучићу, тако ћемо ми према вашим функционерима

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Dodao je da je Milanović potvrdio i da bivši predsednik Srbije Boris Tadić, "koji ne razlikuje Jasenovac od Donje Gradine, takođe laže, baš kao i predsednik Vlade Hrvatske Plenković da je Aleksandar Vučić uradio bilo šta mimo protokola i pravila u međunarodnim odnosima".

- U odnosima među državama, osim protokola postoji i još jedno pravilo, reciprocitet. Sledeći put kada predsednik Aleksandar Vučić zatraži da obiđe Jasenovac, srpska država će pažljivo pratiti ponašanje Hrvatske, pa kako se budete odnosili prema našem predsedniku i mi ćemo tako prema svim vašim funkcionerima. Dok je granica u nadležnosti ministarstva koje ja predvodim, tako će biti - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući navode predsednika Hrvatske Milanovića da je Vučić prvi srpski predsednik koji je zatražio posetu Jasenovcu.

BONUS VIDEO - POSLE TRI DANA BORBE SA VATRENOM STIHIJOM: Srpski piloti vratili se iz Slovenije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)