HRVATSKA SPREMA NOVO ZLO SRBIMA Vulin: Nemci su klečali u Aušvicu, hoće li jedan Hrvat kleknuti u Jasenovcu?

Novosti online

24. 07. 2022. u 11:43

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se povodom činjenice da su Hrvati uništili groblje ustaških žrtava, pobijenih Kordunaša i Banijaca na Petrovoj gori, na kojem počiva i 128 žena i dece.

ХРВАТСКА СПРЕМА НОВО ЗЛО СРБИМА Вулин: Немци су клечали у Аушвицу, хоће ли један Хрват клекнути у Јасеновцу?

Foto: Printskrin TV Pink

 On je poručio Hrvatima da ovu u Jasenovac i poklone se srpskim žrtvama, kao što su Nemci klečali pred svojim žrtvama u Aušvicu.

Vulin je istakao i da su Hrvati opsednuti srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Ja ih slušam kako govore da je Vučić opsednut Hrtvatima, a oni su u prethodnih nekoliko meseci, neka je i godinu napisali 9.000 tekstova o Aleksandru Vučiću. Više i o jednom srpskom lideru ikada! Ko je tu kime opsednut? Oni neprekidno imaju da kažu da li je četnik ili nije četnik, pa je sutra partizan, da je loš čovek, ustvari nisu mu ubili dedu, pa jesu mu zaklali dedu, ali nisu u Jasenovcu nego 500 metara dalje. Pa je to neka razlika! Pa su mu zapalili sve kuće koje su Vučići imali u nekoliko generacija, ali to je skroz u redu. Plaši me nastavak revizije istorije koji Hrvati pokušavaju da urade - navodi Vulin u emisiji kod Jovane Jeremić na televiziji Pink.

On je upozorio da u Zagrebu ne prestaju sa menjanjem istorije.

- Sada je izašla neka knjiga u Hrvatskoj u kojoj piše da su Srbi i u partizanima i četnicima sproveli genocid nad Hrvatima. Kada takvu laž, takvu glupost počnete javno da obrazlažete vi nešto spremate. Vi tražite razlog i opravdanje da neki zločin ponovite. Zašto ne priznate zločine ustaške države, zašto ne kažete da je NDH zločinačka tvorevina?

Vulin je poručio Hrvatima da se ugledaju na Nemce koji se i danas kaju zbog svojih nedela u drugom svetskom ratu.

- Nemci su klečali u Aušvicu, hoće li i jedan Hrvat kleknuti u Jasenovcu? Hoće li kleknuti u Jadovnu, hoće li poljubiti onaj kamen ispred jame Šaranove i reći:" Praštajte deco sprska", pa ćemo onda možda verovati da se "Oluja" neće ponoviti. Ali, kada pravite knjige u kojima se navodi da su Srbi sprovodili genocid nad Hrvatima, zabranjujete unuku jasenovačke žrtve da dođe u Jasenovac. I meni su zabravnili da dođem u Jasenovac pre tri godine. I kada sve to rade, oni očekuju od nas da budemo mirni, da ćutimo i da se pravimo da se ništa nije desilo. Ne! Srbi moraju da počnu da govore i da pišu svoju istoriju. Ako budemo ćutali, naša deca će za pet godina učiti da su u Jasenovcu ubijali Hrvate.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a