VULIN ODGOVORIO ZORANI MIHAJLOVIĆ: Ne znam sa čime se tačno gospođa ne slaže, ali neka mi slobodno ukaže šta očekuje od Vučića i Hrvatske

Novosti online

18. 07. 2022. u 20:08

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarisao je navode ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da ne podržava njegove izjave o Hrvatskoj i odluku da od sada hrvatski zvaničnici moraju posebno da najave i obrazlože posete Srbiji.

ВУЛИН ОДГОВОРИО ЗОРАНИ МИХАЈЛОВИЋ: Не знам са чиме се тачно госпођа не слаже, али нека ми слободно укаже шта очекује од Вучића и Хрватске

Foto: Tanjug

- Razumem da je gospođa Mihajlović frustrirana što je morala da otkaže sastanak hrvatskom kolegi, ali za to ne treba da krivi mene. Ne znam šta gospođi nije jasno u mojim stavovima, ali treba da joj bude jasno da ja nisam ničiji glasnik ni tumač. Nije moj posao da govorim u bilo čije ime, već da kao ministar radim u skladu sa zakonom, a kao političar da iznosim svoje stavove, i za to mi ne treba saglasnost bilo koje ambasade. Kada je gospođa Mihajlović zatražila da se uvedu sankcije Rusiji i kada je glasala za rezoluciju o genocidnosti srpskog naroda, ja nisam mislio da ona govori u ime Vlade Srbije ili SNS-a, već da iznosi svoje stavove.

- Ne znam sa čime se tačno u mojim stavovima ne slaže gospođa Mihajlović, možda ne misli da se Hrvatska ponaša kao da je NDH ili sa konstatacijom da je Vlada Plenkovića ustaška, da su ustaše sada članovi Evropske unije ili da su unuku jasenovačke žrtve Aleksandru Vučiću predsedniku Srbije zabranili dolazak u Jasenovac, ne iz protokolarnih prestupa, već zato što ne vole da ih se podseća koliko su srpske dece poklali? Gospođa Mihajlović izgleda deli mišljenje Hrvatske da je u pitanju spor oko najava i protokola, a ne odnos prema Srbiji, Vučiću i srpskom stradanju. Ne znam sa čime se tačno gospođa ne slaže, ali neka mi slobodno ukaže kakav kompromis očekuje i šta očekuje od Vučića, a šta od Hrvatske - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

BONUS VIDEO - Važno obraćanje Vučića iz Predsedništva Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)