GRADONAČELNIK LJUBLJANE: Vučić je najbolji predsednik u regionu (FOTO)

Novosti online

10. 07. 2022. u 14:35

NAJBOLjI predsednik u regionu je Aleksandar Vučić - istakao je u razgovoru za "Večernji list" najdugovečniji gradonačelnik Ljubljane, 69-godišnji Zoran Janković, koji danas ide u trku za peti gradonačelnički mandat.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБЉАНЕ: Вучић је најбољи председник у региону (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Šta god neko mislio o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, on je za mene najbolji predsednik na prostoru bivše Jugoslavije. S druge strane najbolji premijer je hrvatski,  Andrej Plenković.  Priznajem to, iako su Vučić i Plenković desni a ja levi - otkrio je Janković u intervjuu.

On je osim o svojoj kandidaturi, otvoreno govorio o budućnosti hrvatsko-slovenskih odnosa, o novom premijeru Slovenije Robertu Golobu, situaciji u regionu, svom životnom putu i kako je od migranta postao gradonačelnik, o Ivici Todoriću, a priznao je i da nekima u Sloveniji smeta njegovo srpsko poreklo, te da mu je žao što nije postao premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (45)