KUTRIJEV POKRET SAMOOPREDELJENJE OBJAVIO SKANDALOZAN SNIMAK: Srbe na KiM predstavili kao kriminalce i zločince; najavljuju "integraciju Severa"

Novosti onlajn

03. 07. 2022. u 10:47

POKRET Samoopredeljenje objavio je sinoć skandalozni video-snimak uz propratni tekst u kojem se kao ključna poruka navodi je ovaj pokret na čelu sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem za godinu i po dana otpočeo sa, kako navode, “integracijom Severa”, a da prethodna vlast tzv. Kosova to nije uradila za 20 godina.

КУТРИЈЕВ ПОКРЕТ САМООПРЕДЕЉЕЊЕ ОБЈАВИО СКАНДАЛОЗАН СНИМАК: Србе на КиМ представили као криминалце и злочинце; најављују интеграцију Севера

Foto: EPA

Srbi sa severa KiM su pritom prikazani isključivo kao kriminalci i zločinci, koje sramno optužuju za šverc, laboratorije narkotika i rudarenje kriptovaluta. Samoopredeljenje se tu nije zaustavilo, već su ubrojali i rad srpskih institucija, izgradnju Sunčane doline i održavanje srpskih izbora i referenduma. I srpski simboli, poput zastave Srbije na vrhu Zvečana, zasmetali su Kurtijevim Albancima.

Jasno je da je ovaj potez i ovakvo predstavljanje Srba uvertira za sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u obraćanju 29. juna, te da Kurti, ogrezao u mržnji prema Srbima, priziva rat i čini sve kako bi naš narod proterao sa KiM.

Podsetimo, Vučić je uputio jasnu poruku nakon najnovijih ucena lažne države Kosovo i Zapada koje se odnose na sramnu odluku Prištine da zabrani srpske lične karte i nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova “KM”, “GL”, “PR”, “UR” i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

Predsednik je okarakterisao ovakve odluke kao jasan cilj da se proteraju Srbi sa Kosova i Metohije i da se sprovede nova “Oluja” nad Srbima.

– Doneli su dve odluke. Prva je uskraćivanje prava na ulaz sa ličnim kartama, uvode tzv. deklaracijske izveštaje. Druga odluka je sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi, gde u roku od dva meseca žele da ubede Srbe da upišu tablice u RKS, da ubede Srbe da pristanu na to. Računaju da će svi Srbi da napuste teriroriju Kosova, sprovode novu Oluju nad Srbima. Trpimo dugo pritisak predstavnika Kvinte, nije mi problem što misle da smo mi glupi, već je problem što misle da su mnogo pametni.

Predsednik je takođe rekao da s obzirom na to da se ova odluka odnosi na 30. septembar, Albanci planiraju opšti napad na Srbe najkasnije do 1. oktobra.

Ovo se dešava zato što su arogantni i bahati i zato Srbiji mogu da rade sve što požele. Naš narod neće više to da trpi, upade njihovih jedinica, neće. Oni su nama dali rok za tablice do 30. septembra, što znači da planiraju opšti napad do 1. oktobra. I da se zna da su ih podržali predstavnici Kvinte – rekao je Vučić.

Predsednik je oštro reagovao na ovakvu bahatost i uputio jasnu poruku.

– Iz sebe sam ispraznio večeras sve što mislim. Naš odgovor biće trezven, ubitačan, ali istinit. Imaju rok da razmisle tri puta do 30. septembra – zaključio je Vučić na jednoj od najoštrijih konferencija za štampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju