ORLIĆ: Duško Vujošević potpuno zalutao u politiku! Vučića je izabrao narod

Novosti online

23. 06. 2022. u 11:45

VLADIMIR Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je na izjavu Duška Vujoševića.

ОРЛИЋ: Душко Вујошевић потпуно залутао у политику! Вучића је изабрао народ

Foto: Tanjug/S. A.

- Samo neko potpuno zalutao u politiku, bez elementarnog razumevanja za demokratiju i izbore, može da ispali budalaštinu poput "Vučić je izbor stranih sila". To je uradio Duško Vujošević, kod kog je pomenuti problem - sasvim očigledan. I dodatno začinjen drugim problemom: teškog nerazumevanja same Srbije i naroda koji u njoj živi. Jer je Aleksandar Vučić izbor upravo tog naroda, i to uz istorijsku podršku: dvostruko ubedljiviju i veću nego što svi ostali na političkoj sceni, uključujući i samog Vujoševića, imaju - na gomili, zajedno.

Naravno da Vujošević i ostaci bivšeg režima sa kojima je na izborima ostao ispod cenzusa to ne razumeju i o tome ne znaju ništa. Da politiku, demokratiju i Srbiju razumeju bar malo - ne bi se očajnički hvatali za ruke i sa tajkunima i sa monarhistima u patetičnom i ponižavajućem pokušaju da isprose cenzus, niti bi u toj smejuriji propali pred očima cele Srbije. Razumeli bi zašto Srbija glasa za Vučića i podržava ga kao što sve njih đuture nije nikad, niti će ikad. Shvatili bi da je njihovo vreme zauvek - prošlo. Nema više ni malobrojne publike za njihova ingeniozna "razmatranja", ni na tribinama, kao ni na biračkim mestima.

Među razloge zašto je tako spadaju rezultati Aleksandra Vučića, vidljivi u novim radnim mestima, većim platama i penzijama, novim autoputevima i prugama, kliničkim centrima i bolnicama, ali i u beskompromisnom obračunu države sa kriminalom, što iza rešetaka danas šalje i najokorelije razbojnike, ubice i dilere droge. To je pokazatelj odnosa države koju predvodi Aleksandar Vučić, prema takvima, danas. A kako su takvi nekada vedrili i oblačili u sportu i politici, kako su "palili ambasade" i kroz kakve sve "paktove": svoje sumnje o umešanosti države u ta pitanja Vujošević neka proveri slobodno kod onih u čije su vreme ambasade paljene. Pronaći će ih lako na izbornoj listi koju je predvodio, ali i među ostalima sa kojima se hvatao u cenzus - kolo za prevarante i  očajnike. Među svima onima koje je Aleksandar Vučić, jasnom voljom i neprikosnovenim izborom naroda, ne samo ubedljivo pobedio već i - trajno izbrisao, da se više nikada ne vrate - rekao je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)