BRNABIĆEVA SE SASTALA SA ŠALENBERGOM: "Srbija čvrsto za nastavak reformi i saradnju u regionu"

Tanjug

13. 06. 2022. u 15:24

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Beogradu sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Aleksanderom Šalenbergom kako bi razgovarali o bilateralnim i ekonomskim odnosima dve zemlje, saradnji u regionu i evrointegracijama Srbije.

БРНАБИЋЕВА СЕ САСТАЛА СА ШАЛЕНБЕРГОМ: Србија чврсто за наставак реформи и сарадњу у региону

Foto: Tanjug

Predsednica vlade zahvalila je Austriji na kontinuiranoj podršci evropskom putu Zapadnog Balkana, ističući da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog procesa i istovremeno čvršću saradnju unutar regiona, saopšteno je iz njenog kabineta.

- Saradnja u regionu predstavlja jedan od ključnih prioriteta ove vlade i Srbija ulaže velike napore na regionalnom umrežavanju, a kako bi omogućila veću konkurentnost naše privrede i veću atraktivnost regiona za privlačenje investicija, što kao rezultat utiče na povećanje životnog standarda svih građana - kazala je Brnabićeva.

Takođe, naglasila je da Austrija predstavlja i izuzetno važnog privrednog i trgovinskog partnera i jednog od najvećih stranih investitora u Srbiji.

Brnabićeva je ocenila da reforme koje Srbija sprovodi predstavljaju ulog i za intenziviranje ekonomske saradnje u budućnosti sa našim partnerima i dolazak novih austrijskih kompanija na srpsko tržište.

Kada je u pitanju sektor energetike, Brnabićeva je zaključila da će pitanje energetike biti jedno od ključnih pitanja za buduću srpsku vladu i jedan od najvećih izazova evropske zajednice, i u tom svetlu istakla značaj saradnje sa našim partnerima, od kojih Austrija zauzima značajno mesto.

Ocenjujući veoma pozitivno ekonomski rast Srbije u proteklom periodu, šef austrijske diplomatije je istakao da postoji interesovanje za intenziviranje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti energetike, naročito u oblasti obnovljivih izvora energije.

On je kazao da Srbija pripada evropskoj porodici i da će u tom smislu Austrija nastaviti sa podrškom evrointegracija naše zemlje.

Sastanku sa Šalenbergom prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA KURTIJA NEMA NIKAKVIH SANKCIJA: Vučić jasan - Ovo je 11 godina laži i sramote EU i SAD