SKLAPANJE GASNOG SPORAZUMA SA RUSIJOM JE HRABAR POTEZ VUČIĆA Smajlović: Srbija je "zenica oka Brisela"

Novosti onlajn

05. 06. 2022. u 12:33

KOLUMNISTKINjA "Nedeljnika" Ljiljana Smajlović rekla je na televiziji "Prva" da je sklapanje gasnog sporazuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Rusijom veoma hrabar potez. Ljiljana Smajlović ismejala izjavu Ponoševog savetnika Dušana Teodorovića: "Ako neće Putinov gas, zašto koristi "Vučićeve kilovate" - struju od tog "diktatora i psihopate" kako ga on naziva?

СКЛАПАЊЕ ГАСНОГ СПОРАЗУМА СА РУСИЈОМ ЈЕ ХРАБАР ПОТЕЗ ВУЧИЋА Смајловић: Србија је зеница ока Брисела

Foto: Printskrin/Tv Prva

- Si En En navodi da je taj sporazum zadao novu glavobolju ali isto tako kažu da je Srbija najvažnija zemlja, da iako Srbija komunicira i sa Moskvom i sa Pekingom ona je "zenica oka Brisela"! - rekla je Smajlović.

"Akademiku Teodoroviću smeta ruski gas ali ne i Vučićeva struja"

Ljiljana Smajlović se u emisiji dotakla i izjave savetnika Zdravka Ponoša, Dušana Teodorovića:

- Ako neće Putinov gas, zašto koristi "Vučićeve kilovate" - struju od tog "diktatora i psihopate" kako ga on naziva? - izjavila je ona.

"Srbija je ostala ostrvo normalnosti"

Smajlovićeva je ovom prilikom podsetila da srpski predsednik nije uveo sankcije Rusiji odmah posle izbora, kako su to najavljivali Vuk Jeremić, Zdravko Ponoš i ostala desničarska opozicija.

- To isto slušamo za priznanje Kosova već 10 godina. Srbija je ostala ostrvo normalnosti - dodala je Smajlović.

Topla i sigurna zima za građane Srbije

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio najpovoljniju cenu gasa na evropskom tlu za našu državu.

- Država mora u smutnim vremenima, a to je kada imate rat na tlu Evrope, da preuzme dizgine u svoje ruke, pokaže da je stabilna, sigurna, bezbedna i da ima snage da dovoljno robe i svega obezbedi za svoje građane - poručio je Vučić.

- Važno je da pokažemo istinski domaćinski odnos i brigu za građane, da znaju da mogu da se oslone na svoju državu, koja gleda unapred šta može da se desi, a da budemo osigurani i bezbedni, uz očuvanje javnih finansija, ne ugrožavajući stopu javnog duga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna