"NAJBRUTALNIJA LAŽ KOJU SAM DO SADA VIDELA": Ana Brnabić o neistinama Nove S da ne pominju Vučićevu porodicu

Novosti online

05. 06. 2022. u 10:02

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić u gostovanju na TV Pink komentarisala je kolumnu objavljenu na portalu “Nova S”, u kojoj je glavni urednik novina “Nova” Stojan Drčelić naveo da “(Ana) Brnabić laže skoro ko Vučić, njegovu porodicu Nova ne pominje”.

НАЈБРУТАЛНИЈА ЛАЖ КОЈУ САМ ДО САДА ВИДЕЛА: Ана Брнабић о неистинама Нове С да не помињу Вучићеву породицу

Foto: Printscreen TV Pink

– To je tema koja pokazuje kakvi su medijski standardi sa opozicione strane, profesionalna etika koju oni ne poštuju. Juče sam morala da reagujem jer je Nova i njihov urednik izrekao najbrutalniju laž koju sam do sada videla. Čovek je bez ikakve sramote i stida rekao da Nova nije pominjala Vučićevu porodicu. Nisu samo pominjali Vučićevu porodicu, oni su je na najgori način kriminalizovali i dehumanizovali, kontinuirano, više od tri godine – rekla je premijerka.

Brnabić je potom prikazala besramne laži o predsednikovoj porodici koje je objaviljvala Nova S.

– Danilu su stavljali metu na čelo pošto ga povezuju sa najgorim kriminalnim klanovima i najstrašnijim ubicama – istakla je ona.

Premijerka je pokazala nekoliko sumanutih članaka ovog medija i podvukla da su u pitanju gluposti i nebuloze.

– Niko se nije ni izvinio, ni ispravio, ni objasnio. Ispostavilo se da je potpuna laž, kao i sve ostalo, oni su samo prešli preko te laži i otišli na neku drugu laž – navela je i dodala:

– Potpuno je u redu u demokratskom svetu da su političari na tapetu medija, da se o njima svašta priča, iako nije etično da se laži pričaju o političarima. Vučić nije tužio nijedan medij niti novinara, šta god da su pričali o njemu, ja sam preuzela tu njegovu praksu. U redu, pričajte šta hoćete. Ali kada krenu na porodicu, to se zaista nigde u civilizovanom svetu ne dešava. I da to onda rade kontinuirano, skoro svakodnevno, na način da predsednikovo dete povezujete sa kriminalcima, mafijašima, da dovodite u pitanje njegovu bezbednost i njegov život, a da ne kažemo da u stvari preko njegovog starijeg sina i njegovog brata napadate direktno predsednika Vučića. Ništa vam nije sveto, ni porodica, ali da se onda okrenete i svim građanima Srbije kažete: “Nova nikada nije pisala o predsednikovoj porodici”, to je zaista kao da kažete da smo mi svi i slepi i ludi i glupi i gluvi, a vi ste na nekom pijedastalu – istakla je Ana Brnabić.

Kada oni kažu nekome da lažu, to je tolika laž da će biti izmišljeni kao jedinica mere za laž, podvukla je premijerka i istakla da su sve sami o sebi rekli.

Podsetimo, glavni urednik novina "Nova", Stojan Drčelić, u kolumni je naveo da "(Ana) Brnabić laže skoro ko Vučić, njegovu porodicu Nova ne pominje".

Ipak, da su napadi na porodicu predsednika učestali pokazuju podaci upravo sa ovog portala.

Tako, za samo dve godine postojanja, objavljenih priloga na kojima je tagovan sin predsednika, Danilo Vučić je čak 85, dok o bratu predsednika, Andreju Vučiću imaju tagovanih čak 89 tekstova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili