VUČEVIĆ NA IZBORNOM SKUPU PENZIONERA NOVOG SADA: Ostvarena saradnja, drugima za primer

Z. GRUMIĆ

24. 05. 2022. u 12:22

GRAD Novi Sad i njegovo Udruženje penzionera nastavljaju intenzivnu i kvalitetnu saradnju koja može da bude primer drugim lokalnim samoupravama kako da na najbolji način podrže najstarije sugrađane, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević na otvaranju izborne skupštine novosadskog Udruženja penzionera.

ВУЧЕВИЋ НА ИЗБОРНОМ СКУПУ ПЕНЗИОНЕРА НОВОГ САДА: Остварена сарадња, другима за пример

Grad Novi Sad

Vučević je istakao da Grad kontinuirano pomaže svoje penzionere, što između ostalog potvrđuju i znatna ulaganja u obnove objekata koja oni koriste. Među tim objektima je i zgrada sedišta udruženja u Poštanskoj ulici, u kojoj će biti još investicija.

- Nastojimo da ceo grad bude ravnomerno pokriven Klubovima penzionera. Trenutno ih ima 19 – naveo je gradonačelnik podsetivši da se ove godine gradi potpuno nov objekat u Starim Ledincima.

Bez obzira na brojne izazove i situaciju u svetu i ove godine je, dodao je Vučević, grad omogućio da stariji sugrađani preko Udruženja idu u banje i na letovanje.

- Cilj nam je da našim penzionerima obezbedimo što bolje uslove za život i da im zahvalimo na podršci koju oni daju Gradu i na njihovom odgovornom ponašanju kojim doprinose društvu – poručio je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Udruženja penzionera Novog Sada Momo Čolaković zahvalio je gradonačelniku na podršci i najavio ključne aktivnosti Udruženja.

- Mi ćemo i u narednom periodu biti koncentrisani na to da omogućimo bolji materijalni i socijalni položaj penzionera, veću brigu društva o starim ljudima koji imaju više od 65 godina. U Novom Sadu ih je blizu 80.000 – naveo je Čolaković i zahvalio predsedniku Saveza penzionera Srbije i ppredstavnicima Udruženja penzionera Grada Niša što su se odazvali pozivu da prisustvuju sednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista