POKRET SOCIJALISTA ODGOVORIO RAGMIJU MUSTAFI: Srbija nije kriva što šiptarski predstavnici mrze svoju zemlju

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 12:25

POKRET socijalista odgovorio je Ragmiju Mustafi, predsedniku Nacionalnog saveta Albanaca, koji je ponovo izneo laži i uvrede na račun ministra policije Aleksandra Vulina.

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА ОДГОВОРИО РАГМИЈУ МУСТАФИ: Србија није крива што шиптарски представници мрзе своју земљу

Foto Ministarstvo odbrane

- Država Srbija nije kriva zato što šiptarski predstavnici mrze svoju zemlju i odbijaju da je bolje upoznaju, baš kao što mrze i da upoznaju jezik zemlje u kojoj žive i rade. 

Kada bi Ragmi Mustafa bolje znao srpski jezik i istoriju srpskog naroda, onda mu nikada ne bi ni palo na pamet da tuži Aleksandra Vulina za upotrebu reči "Šiptar", reči koja je došla upravo iz Mustafinog maternjeg jezika i reči kojom i njegovi sunarodnici sebe nazivaju. Da nije toliko zadojen mržnjom i zlobom prema Srbiji i srpskom narodu, Mustafa bi priznao da se Aleksandar Vulin, srpski ministar policije koji je pokazao da istoriju šiptarskog naroda bolje poznaje i od samog Mustafe, prema Šiptarima odnosi sa punim uvažavanjem i poštovanjem.  

Kao što Mustafa ne može da natera Aleksandra Vulina da ne govori svojim maternjim jezikom, tako Mustafa ne može da natera ni svoje sunarodnike da sebe zovu Albancima. 

Uostalom, Aleksandar Vulin je dokazao i sudskim putem da nije ni vređao, ni diskriminisao šiptarski narod.

Odbranio je i srpski jezik i istoriju srpskog naroda od mržnje i dnevne politike - odgovorili su u Pokretu socijalista Ragmiju Mustafi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri