NE TRAŽITE NA SILU DA SE SRBI OPREDELE: Vulin odgovorio Kristoferu Hilu

Tanjug

22. 05. 2022. u 11:25

NE TRAŽITE na silu da se Srbi opredele, možete biti povređeni našim izborom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na stavove koje je izneo amarički ambasadoru u Beogradu Kristofer Hilu.

НЕ ТРАЖИТЕ НА СИЛУ ДА СЕ СРБИ ОПРЕДЕЛЕ: Вулин одговорио Кристоферу Хилу

Foto: Tanjug

- Od 2000. do 2012. godine, Srbija je bila zemlja po meri ambasadora Hila. Okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodanom privredom. Za vernost onima koji su nas bombardovali, Srbija je nagrađena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Kosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bedom i socijalnom nepravdom - naveo je Vulin u sapštenju.

Kako je istakao, od kada je Aleksandar Vučić poveo Srbiju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija je ponovo država, a ne teritorija, a Aleksandar Vučić je državnik, "a ne od strane okupatora postavljeni upravnik logora".

- Arogancija ambasadora SAD nas podseća da je Hil bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Republike Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu. Srbija će ići svojim putem, a ambasador neka upravlja onima koji mu to dopuštaju - kazao je Vulin.

Naglasio je da je Srbija slobodna i uspešna zemlja i ne treba da se opredeljuje ni za koga, osim za sebe.

- A ako je kriterijum za opredeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Kosovo, a ko nije, bojim se da gospodin Hil ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu. Ne tražite na silu da se Srbi opredele, možete biti povređeni našim izborom - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na navode ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila da u životu moraju biti pravljeni izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put i da je to Zapad i Evropska unija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)