VI NISTE PARTNER, VI STE PRIJATELJ: Šta je rekao Šarl Mišel po dolasku u Beograd (FOTO)

Novosti onlajn

19. 05. 2022. u 16:56

PREDSEDNIK Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas u Beogradu da Srbija nije samo partner, već i prijatelj Evropske unije.

ВИ НИСТЕ ПАРТНЕР, ВИ СТЕ ПРИЈАТЕЉ: Шта је рекао Шарл Мишел по доласку у Београд (ФОТО)

Printscreen/Instagram

Pošto je sa najvišim srpskim zvaničnicima obišao Naučno-tehnološki park na Zvezdari, Mišel je novinarima rekao da ta ustanova pokazuje da Srbija i EU "imaju zajedničku budućnost".

"Vi niste samo partner, vi ste prijatelj. Ja sam ovde ne samo da bih posetio srpske firme, već zato što ove srpske firme jesu deo naše zajedničke budućnosti. Želimo da iskoristimo izazove današnjice, digitalnu transformaciju i klimatske promene, kao prilike da podržimo dalji ekonomski razvoj", kazao je Mišel.

Naveo je da je proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji "od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost" dve strane.

Proces pristupanja Evropskoj uniji je od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost Srbije i Unije, izjavio je danas u Beogradu predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i naveo da je Srbija napravila veliki korak otvaranjem dodatnih poglavlja što je, kako je istakao, ''znak poverenja''.

''Uveren sam da ćemo danas preduzeti korake u pravom smeru zato što osećamo da postoji nešto veće od nas'', poručio je Mišel nakon obilaska Naučno-tehnološkog parka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabiće, a gde je potpisan ugovor o zajedničkoj saradnji Srbije i EU.

Mišel je kazao da su zajednički principi i vrednosti na kojima se zasniva EU sloboda, vladavina prava i prosperitet, ali da se danas govori o sigurnosti i stabilnosti.


Dodao je da postoji želja i pokaže i lična volja da se napravi važan korak u tom pravcu ističući da je proces pristupanja od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost EU i Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)