"PRITISCI NA SRBIJU ZBOG RUSIJE": Premijerka Brnabić o dojavama o bombama - jedan detalj pokazuje da stižu iz inostranstva

Novosti online

17. 05. 2022. u 10:40

PRITISCI na Srbiju zbog neuvođenja sankcija Rusiji su sve jači, ali već 82 dana odolevamo i jedina smo zemlja u Evropi koja nije donela odluku o uvođenju sankcija, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ ЗБОГ РУСИЈЕ: Премијерка Брнабић о дојавама о бомбама - један детаљ показује да стижу из иностранства

Foto: Printskrin

- Uvela ih je čak i stalno neutralna Švajcarska i Bosna i Hercegovina, iako se za to nisu pitali svi oni koji za to treba da se pitaju u skladu sa ustavom BiH. Ogromni su i užasni pritisci koje trpimo i svaki dan su teži, jači i gori. To potpuno jasno vide i svi naši građani, ako ni kroz šta drugo, onda kroz sve ove dojave o bombama koje su postale toliko bezobzirne i brutalne da sada targetiraju i decu u školama – kaže premijerka.

Objašnjava da su ove dojave takođe vid pritiska koji dolazi iz inostranstva, a sve zbog neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

- Ovaj pritisak nije nimalo naivan i nije slučajan, već je zaista dobro pripremljen i pažljivo planiran. Jedan detalj meni pokazuje da sve to dolazi iz inostranstva: dojava na adresi beogradskog Tropikarijuma. Tropikarijum je toliko mali, privatan je, i gotovo niko ne zna gde je. Neko je gledao šta bi sve mogle da budu atrakcije u Beogradu, gde bi sve mogli da budu turisti i veliki broj ljudi. To govori da je neko planirao napade i da to dolazi iz inostranstva. Nikome iz Srbije ni na kraj pameti ne bi pao beogradski Tropikarijum – kaže premijerka za „Novo jutro“ TV Pink.

Dojave su, dodaje, deo hibridnog rata koji pre svega udara na psihu građana, ali i „najbezobzirnije na bezbednost dece“.

- Ovo je ogroman pritisak na nas kao vlast da pokažemo da to tako ne može i da neće proći. Ovo je i finansijski pritisak na Srbiju jer sve to mnogo košta. Košta i roditelje koji moraju da prekinu svoj posao, da odu po decu – rekla je premijerka.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (12)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju