"NOVOSTI" SAZNAJU: Prema zvaničnoj dokumentaciji Šolak pozajmio 110 miliona funti od "Junajted medije" - parama građana kupio "Sautempton"

Novosti onlajn

12. 05. 2022. u 17:13

KONTROVERZNI biznismen Dragan Šolak obmanuo je i srpsku i međunarodnu javnost kada je rekao da je fudbalski klub Sautempton kupio svojim ličnim novcem!

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Према званичној документацији Шолак позајмио 110 милиона фунти од Јунајтед медије - парама грађана купио Саутемптон

Dragan Šolak, Foto Printskrin

Ekskluzivnim uvidom u zvaničnu dokumentaciju saznali smo da je Šolak za kupovinu u Engleskoj uzeo pare direktno od "Junajted grupe", čiji je suvlasnik i osnivač. A to su zapravo pare građana i države Srbije.

Naime, kada je prvih dana januara ove godine saopšteno da je Dragan Šolak za 100 miliona funti kupio engleskog premijerligaša Sautempton, odnosno 80 odsto vlasništva u njemu, rečeno je da je on to uradio svojim novcem, a ne sredstvima "Junajted grupe". S obzirom na to da je Šolak nezvanično najbogatiji Srbin težak 1,3 milijardu evra, ta tvrdnja nije nikoga začudila. Ipak, ispostavilo se da su i on i "Junajted grupa" tada obmanuli javnost!

Šolak prilikom kupovine Sautemptona nije izdvojio novac iz svog džepa. Kupovinom kluba iz Premijer lige, on je, u suštini, upotrebio pare naših građana i naše države, a preko "Junajted grupe". Celokupna međunarodna medijska hobotnica pod njegovom kontrolom izgrađena je novcem koji je "isisavan" iz Srbije, što izbegavanjima plaćanja poreza u vrednosti na stotine miliona evra, što uništavanjem kompanije "Telekom" u ne manjem iznosu. A sada su te pare upotrebljene za Šolakovu kupovinu engleskog premijerligaša.

U finansijskom izveštaju "Junajted Grupe" u koji smo ekskluzivno imali uvid, u odeljku "Transakcije koje uključuju osnivača i predsedavajućeg Savetodavnog odbora" Dragana Šolaka, crno na belo su navedeni podaci o ovom poslu. 

Foto: Novosti

"United Group B.V." je u decembru 2021. dala zajam od 110 miliona funti, u iznosu u evrima, Šolaku na osnovu ugovora o zajmu od 14. decembra. Zajam je obezbeđen akcijama kompanije Samer Parent s.a.r.l. koje drži subjekt pod kontrolom Šolaka. Uslovi zajma su pregovarani po principu "van dohvata ruke" i podrazumevaju trogodišnji rok, uobičajene odredbe o prevremenim otplatama i finansijsku pogodbu o vrednosti kredita.

DUGUJU 3,5 MILJARDI

DODATNIH 50 miliona funti, u iznosu u evrima, iz pozajmice "Junajteda" ostaje dostupno za povlačenje po osnovu kredita pre 15. decembra 2022.", piše u dokumentu. "Junajted grupa", koja je inače na međunarodnom tržištu kapitala zadužena za najmanje 3,5 milijarde evra, "pozajmila" je svom gazdi novac kojim je on kupio Sautempton!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)