VODIMO NEZAVISNU POLITIKU I NA TO SAM PONOSAN Vučić: "Bolje je imati svoj politički stav, nego ga nemati uopšte"

Novosti onlajn

03. 05. 2022. u 15:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Grčkoj gde je prisustvovao ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas, nakon čega se obratio javnosti.

ВОДИМО НЕЗАВИСНУ ПОЛИТИКУ И НА ТО САМ ПОНОСАН Вучић: Боље је имати свој политички став, него га немати уопште

Foto: AP

Odgovarajući na pitanja novinara, izjavio je danas da nema ništa protiv političkog stava drugih i da je bolje imati politički stav nego nemati nikakav, ništa ne raditi i samo kritikovati, ali i da nije fer što stav o pitanju sankcija Rusiji nisu iznosili u predizbornoj kampanji, već ga iznose sada i kako on kaže, "mnogo glasniji i zalažu se za uvođenje sankcija".

"Mislim da je okej da neko ima svoj stav, nije fer što taj stav nisu imali pre mesec i po dana i pre mesec dana, u predvečerje izborne tišine, zašto ljude nisu obavestili o tom stavu, jer nažalost izgleda da smo samo mi bili odgovorni i da samo ja nisam lagao narod", rekao je Vučić i nastavio:

"Nisam izlazio sa junačkim pričama, nisam se zakljinjao u nešto nikada i nikada, kao što nisam ni govorio da hoćemo da bih dobijao zapadnu podršku već sam govorio ono što realno mislim, ono što je interes Srbije i rukovodio se njenim interesom".

Vučić je istakao da se istina, poštenje i odgovornost u politici uvek na kraju više isplate nego bilo kakvi trikovi, manipulacije i kalukacije koje, dodao je, na kraju uvek izađu na videlo.

"Ovo su obične kalukacije, to što su neki radili na kraju ljudi to vide i umeju da prepoznaju", dodao je Vučić.

Podsetimo, ceremoniji su prisustvovali predsednik Saveta Šarl Mišel, grčki premijer Kirjakos Micotakis, premijer Bugarske Kiril Petkov, predsednik Srbije Vučić i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Vučić im je noćna mora

Vučić je na pitanje novinara povodom pisanja „Jutarnjeg lista“ u tekstu pod naslovom „Vučić sateran u ćošak“, rekao da je interesantno da njima nije važno sve što se dešava u Srbiji, već govore samo o Vučiću kao da im je on "noćna mora".

„Ne mogu da razumeju da je politika izbor, a sa lakoćom bih mogao da izaberem njihovu stranu. I bio bih hvaljen mnogo više nego svi oni. Ali ovo je izbor Srbije, da vodimo nezavisnu politiku, da budemo svoj na svome, da ne odlučuju druge zemlje kakvu ćemo politiku da vodimo, da vodimo politiku u interesu naših građana, ne u interesu velikih sila. Ne razumeju da je to naš izbor, ne Brisela, Vašingtona ili Moskve. U tome se razlikujemo“, poručio je on.

Kazao je da je ponosan da će Srbija tu politiku moći da nastavi i u budućnosti.

„To bi trebalo da bude jedna od stvari na kojima ću insistirati kod mojih političkih naslednika. To nije nikakav ugao, već najlepši deo terena sa kojeg imate najlepši pogled, koji pripada suverenim slobodarskim zemljama“, naglasio je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni