PETKOVIĆ KURTIJU: Poručujem malom Hitleru da će Vučić ostati noćna mora jer mu neće dati da očisti KiM od Srba

Novosti onlajn

25. 04. 2022. u 10:27

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kako je rekao, "mali balkanski Hitler" Aljbin Kurti koji "sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije".

ПЕТКОВИЋ КУРТИЈУ: Поручујем малом Хитлеру да ће Вучић остати ноћна мора јер му неће дати да очисти КиМ од Срба

Foto: Tanjug

- U takvim hitlerovskim snovima i planovima mu smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se lavovski bori za intetese srpskog naroda na KiM, koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti naš narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje - naveo je Petković reagujući na poslednju Kurtijevu izjavu.

On je ukazao da u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota, saopstila je Kancelarija za KiM.

- Dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance Priština je obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi "veliku Albaniju", Beograd se zalaže za "Otvoreni Balkan" i dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Kurti šalje Rosu u srpske sredine - ukazao je Petković.

- Zato poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu - poručio je Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je juče predsednika Srbije "malim Putinom" i tvrdi da su sa Vučićem i njegovim prijateljem iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, "mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu više nego ugroženi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)