VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM EGIPTA: Nastaviće se rad na unapređenju iskrenog vekovnog prijateljstva dva naroda

Tanjug

21. 04. 2022. u 21:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom al Sisijem.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ ЕГИПТА: Наставиће се рад на унапређењу искреног вековног пријатељства два народа

Foto: Tanjug

Tokom razgovora, dvojica predsednika istakli su da će nastaviti da rade na unapređenju iskrenog vekovnog prijateljstva dva naroda, pre svega kroz jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Zvaničnici su saglasni da ima potencijala za razvijanje ekonomskih odnosa dveju zemalja u oblastima poput poljoprivrede, turizma, kulture, zdravstva, telekomunikacija, građevine, mašinske industrije, rudarstva, naučno-istraživačkih projekata i odbrane, kao i da postoji potreba za oživljavanjem rada Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koji bi bio važan podsticaj razvoju odnosa Srbije i Egipta.

Foto: Maxar Technologies via AP/Printscreen

Vučić je zahvalio Egiptu na razumevanju pozicije Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova izrazivši očekivanje da će Egipat nastaviti da pruža aktivnu podršku interesima naše zemlje po tom pitanju u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Srbije čestitao je predsedniku i narodu Egipta na realizaciji velikih razvojnih projekata, izgradnji novih gradova, kao i povećanju kapaciteta Slobodne zone Sueckog kanala.

Egipatski predsednik Al Sisi još jednom je čestitao predsedniku Vučiću pobedu na nedavno održanim izborima i najavio svoju posetu Srbiji krajem ove ili početkom sledeće godine.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ SE OGLASIO IZ SLOVENIJE: Dijalog u Evropi "nasušna potreba"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega