IVICA DAČIĆ: Želim da izrazim veliko zadovoljstvo rezultatima ponovljenih izbora

Tanjug

17. 04. 2022. u 00:30

LIDER Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izrazio je večeras veliko zadovoljstvo rezultatima ponovljenih izbora, navodeći da se jesno pokazalo da je SPS druga politička snaga u Srbiji, posle Srpske napredne stranke (SNS).

ИВИЦА ДАЧИЋ: Желим да изразим велико задовољство резултатима поновљених избора

Foto: D. Milovanović

Dačić izazio zadovoljstvo rezultatima ponovljenih izbora

- Želim da izrazim veliko zadovoljstvo rezultatima ponovljenih izbora. Lista koju ja predvodim osvojila je 15,88 odsto na ponovljenim parlamentarnim izborima na 54 biračka mesta, čime smo uvećali naš rezultat od pre dve nedelje za 39 odsto i u procentu i u apsolutnom broju glasova. Isto tako nas zajednički predsednički kandidat Aleksandar Vučić ubedljivo je pobedio sa osvojenih oko 80 odsto glasova - poručio je Dačić u izjavi za Tanjug.

Dačić ističe da je to još jedna potvrda ispravnosti politike koju su SPS i SNS zajedno vodili u interesu Srbije.

- Po poslednjim rezultatima, naša koaliciona lista Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije osvojila je više od 435 hiljada glasova, odnosno 32 poslanička mandata. U gradu Beogradu zadržali smo osam odborničkih mandata. Time smo jasno pokazali da smo druga politička snaga u Srbiji, posle Srpske napredne stranke - naveo je Dačić.

BONUS VIDEO:

VRANjANCI ZA MALOG VUKANA: Organizovan humanitarni bazar za pomoć bolesnoj bebi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina