"NAŠE NEBO ŠTITIMO MI, A NE NATO!" Vučić ima samo jednu poruku za Kurtija i Đukanovića

Novosti onlajn

13. 04. 2022. u 11:59

POSLE nabavke kineskih FK-3 protivvazdušnih odbrambenih sistema za Srbiju, samozvani premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti i predsednik Crne Gore Milo Đukanović krenuli su u propagandnu akciju protiv Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio im je na to žestok odgovor.

НАШЕ НЕБО ШТИТИМО МИ, А НЕ НАТО! Вучић има само једну поруку за Куртија и Ђукановића

Foto D. Milovanović

- Najizrazitija mržnja prema svemu što je srpsko dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića. Oni pokušavaju sebe da predstave kao žrtve, a Srbiju kao agresora. Tako su iskoristili priliku da našu legitimnu, legalnu i transparentnu kupovinu kineskog PVO sistema FK-3 ili HQ-22 koji su defanzivno oružje, da nas predstave kako smo mi kineski ili ruski saveznici, iako to nema veze sa Rusijom, a sama Srbija okružena je NATO državama. Na koji način njih ugrožava ovo odbrambeno oružje nisu u stanju da kažu. Taj sistem služi za uništavanje krstarećih raketa i neprijateljske avijacije. Pitam se kako to ugrožava Prištinu ili Podgoricu? - rekao je Vučić kao odgovor na brutalnu kampanju koja dolazi od strane Mila Đukanovića i Aljbina Kurtija.

Da Srbija i te kako nije njihov problem, objasnio je u svom izlaganju predsednik Vučić i podsetio ih na svoje "muke":

- I jedan i drugi imate mnogo većih briga, jer Srbija će da čuva mir i stabilnost; mnogo većih briga - od kriminala, korupcije, do mnogo, mnogo problema u ekonomiji. Ali to nije nešto u šta ja želim da vam se mešam. 

Moja molba za vas je - ostavite Srbiju na miru, prestanite da lažete, prestanite da obmanjujete javnost, a Srbija će naći svoj put onakav kakav njeni građani žele i nemojte da se ljutite i izvinite još jednom. Ponosni smo na činjenicu da želimo sami da čuvamo svoju zemlju, a ne da nam to čini NATO u naše ime i u tome se razlikujemo, i toga se ne stidimo  - poručio je predsednik.

Podsetimo, od kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da je Srbija zainteresovana za kupovinu borbenih aviona “rafala”, kao i stizanje kineskih FK-3 protivvazdušnih odbrambenih sistema u našu zemlju, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti i predsednik Crne Gore Milo Đukanović potrčali su da se teškim rečima i pljuvanjem dodvoravaju onima koji odlučuju o njihovoj sudbini.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (72)