KURTI KORISTI SVAKU SITUACIJU DA NAPADNE BEOGRAD: Petar Petković o lažnim optužbama na račun Beograda

D. Zečević

12. 04. 2022. u 16:26

NE prođe dan da Aljbin Kurti ne iskaže svoju opsesiju Srbijom i lažnim optužbama nastoji da destabilizuje prilike na terenu, pripisujući Beogradu svoje militantne snove i ideje.

КУРТИ КОРИСТИ СВАКУ СИТУАЦИЈУ ДА НАПАДНЕ БЕОГРАД: Петар Петковић о лажним оптужбама на рачун Београда

Foto: Printskrin Facebook

Zvanični Beograd nikome ne preti već unapređuje svoje odbrambene vojne kapacitete kao garant mira i stabilnosti na području Zapadnog Balkana.To ne razume Kurti koji bi svaku situaciju da iskoristi za napad na Beograd i isprovocira incidente na terenu, umesto da se okrene dijalogu kao jedinom svrsishodnom mehanizmu za normalizaciju odnosa.

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petra Petkovića povodom najnovijih pokušaja Aljbina Kurtija da lažno optuži Beograd za militantne planove, kao i da stoji iza pretnji Diku Martiju. O tome kako navodi u saopštenju za javnost, svedoči i povećani broj incidenata prema Srbima na Kosovu u Metohiji i svetinjama SPC, a mir na prostoru pokrajine odoleva samo zahvaljujući staloženom i odgovornom odnosu predsednika Vučića i srpskog naroda i njegovih političkih predstavnika koji ne nasedaju na Kurtijeve provokacije.

- Kurti sada pokušava da lažno optuži Beograd da stoji iza pretnji Diku Martiju, kao što nas je lažno optuživao da smo sami lomili svoja groblja ili ispisivali grafite UČK na srpskim kućama. Tragovi ovih zlodela vode direktno do Prištine i nikakva Kurtijeva petparačka propaganda na račun zvaničnog Beograda i srpskog naroda to ne može da promeni - zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili