PROPAGANDNI RAT PROTIV SRBIJE: AP ciljano diže tenzije zbog nabavke kineskog PVO, iako je posao ugovoren još pre tri godine

Novosti online

11. 04. 2022. u 16:38

IAKO je Srbija još pre tri godine ugovorila i platila kineski protivavionski raketni sistem FK-3, uredništvo Asošiejted Presa u Beogradu pokušalo je da dovede javnost u zabludu tvrdeći da je Srbija dobila taj sistem u "tajnoj operaciji koja se odigrala ovog vikenda".

ПРОПАГАНДНИ РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ: АП циљано диже тензије због набавке кинеског ПВО, иако је посао уговорен још пре три године

FK-3

AP u tekst, naizgled ničim izazvano, dodaje i da je sistem stigao u Srbiju "usred zabrinutosti Zapada da bi gomilanje naoružanja na Balkanu u vreme rata u Ukrajini moglo da ugrozi krhki mir u regionu".

Da li se radi o pritisku na Srbiju?

Deluje potpuno neverovatno da uredništvo AP na posredan način pokušava da predstavi nabavku defanzivnog sistema kao "gomilanje naoruažanja koje može da ugrozi mir u regionu". Osnovna svrha defanzivnih sistema jeste da obezbede mir i sigurnost srpskog neba. Nemoguće je očekivati mir na Balkanu ukoliko Srbija, kao faktor mira i stabilnosti na ovim prostorima, nema snažnu kontrolu nad svojim nebom. 

Međutim, to nije jedina nelogičnost koja neinformisanog čitaoca može odvesti u pogrešnom smeru. Ugovor o kupovini sistema FK-3 zaključen je daleko pre pomenutog sukoba u Ukrajini, imajući u vidu da se sigurno ne misli na sukob kijevskih vlasti sa Rusima u Donbasu pre ruske specijalne vojne operacije. O ugovoru je obaveštena i zapadna javnost preko agencije Rojters, a čiju vest staru dve godine AP pokušava da predstavi kao "novu i tajnu".

Foto: Printskrin Rojters

Pošto je jasno da nabavka kineskog PVO sistema nema nikakve veze sa "tajnom vikend operacijom" i "ugrožavanjem mira na Balkanu u vreme rata u Ukrajini", postavlja se jasno pitanje: Šta se krije iza ovakvog teksta AP?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nekoliko puta je do sada pričao o pritiscima na Srbiju zbog toga što naša država nije uvela sankcije Rusiji. Vučić je tako pre više od mesec dana najavio da će pritisci na Srbiju biti veći nego ikad. Takođe, Srbiju direktno ucenjuju zbog svoje suverene politike, otkrio je predsednik nedavno.

Najoštrije rečeno - protiv Srbije se vodi obaveštajni rat. Podsećamo da je tako u februaru objavljena lažna vest da sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev dolazi u Beograd, a "Er Srbija" je izložena brutalnom propagandnom ratu zbog leta na liniji Beograd - Moskva, dok putničke avione "Erbasa" prate borbeni NATO avioni.

Da se ne radi o dobroj nameri AP i zabrinutosti za mir u regionu, jasno je i iz načina na koji su preneli vest da je Hrvatska kupila borbene avione "Rafal". Tada su napisali da je "Hrvatska zamenila svoju zastarelu flotu aviona iz sovjetskog doba i ojačala svoje vazduhoplovstvo usred dugotrajnih tenzija na Balkanu".

Jedini način da Srbija izdrži pritiske jeste da ih odmah i u punoj meri razotkrije. Kada to neko sam učini, kao AP u svom tekstu, medijima koji ne učestvuju u propagadnom ratu protiv Srbije ostaje samo da na takve primere odmah ukažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije