DAČIĆ ZADOVOLJAN REZULTATIMA: Koalicija oko SPS-a ostvarila ubedljivo bolji rezultat nego 2020. godine, čestitam Vučiću na istorijskoj pobedi

Novosti online

04. 04. 2022. u 00:31

NOSILAC izborne liste koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izrazio je večeras zadovoljstvo rezultatima koje je ta koalicija ostvarila na izborima, navodeći da je osvojila oko 11,5 odsto glasova ili oko 100.000 glasova više u odnosu na parlamentarne izbore 2020. godine.

ДАЧИЋ ЗАДОВОЉАН РЕЗУЛТАТИМА: Коалиција око СПС-а остварила убедљиво бољи резултат него 2020. године, честитам Вучићу на историјској победи

Foto: S. Babović

Dačić je na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a u Beogradu kazao da je koalicija oko socijalista ostvarila "ubedljivo" bolji rezultat nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

- To je velika odgovornost za politiku koju SPS mora da vodi u budućnosti. Rezultati koje imamo sa biračkih mesta govore da imamo oko 11,5 odsto glasova, dok smo na prethodnim parlamentarnim izborima imali oko 10,3 odsto - kazao je Dačić.

Lider socijalista je čestitao Aleksandru Vučiću na "istorijskoj pobedi" na predsedničkim izborima sa, kako je rekao, željom da i novi petogodišnji mandat iskoristi za "dalji napredak Srbije".

- Rezultat od 60 odsto glasova u uslovima svakodnevnih napada, demonizacije i njega i njegove porodice ostaće zabeležen kao primer kako rezultati mogu da pobede mržnju. To garantuje stabilnu i sigurnu Srbiju - kazao je Dačić.

Dodao je da je koalicija oko SPS-a spremna na nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom na nivou Republike i Beograda, ali da je na Aleksandru Vučiću i SNS-u da donesu odluku o daljem funkcionisanju Vlade i glavnog grada.

- Uveren sam da je i u Beogradu ostvarena pobeda, da je ostvaren cilj da sa SNS-om imamo većinu u Skupštini grada - rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada