VULIN ODGOVORIO AMBASADI UKRAJINE: Ne mogu i neću da budem deo antiruske histerije!

Novosti online

29. 03. 2022. u 17:35

ZNAM da u Ukrajini postoji praksa zabrane upotrebe ruskog jezika, pa i isticanja nacionalnih obeležja drugih naroda, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, reagujući na novo saopštenje ambasade Ukrajine u kojem se ponovo ministru Vulinu "skreće pažnja" zbog njegovih stavova i neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji od strane Srbije.

ВУЛИН ОДГОВОРИО АМБАСАДИ УКРАЈИНЕ: Не могу и нећу да будем део антируске хистерије!

Foto Tanjug

- U Srbiji to nije moguće i zato ne razumem šta ambasada Ukrajine misli kada od nas traži da uklanjamo slova i da ih tumačimo baš kako bi poštovana ambasada želela.

- Ima zemalja u okruženju Srbije koje vole da menjaju jezik i značenja reči, obratite se njima, oni uvek imaju razumevanje za zabrane drugim narodima, a vidim i da šalju dobrovoljce u vašu zemlju, već su zaboravili sličnu ekskurziju na Staljingrad u Drugom svetskom ratu, ko zaboravi, proživi iznova.

Ja nisam protivnik Ukrajine, slovenski narod te velike zemlje ima moje poštovanje i naklonost, pa i saučešće zbog teške situacije u kojoj se nalazi, i bol za svakim izgubljenim životom, ali sigurno se od mene ne može očekivati da sa ukrajinskim narodom izjednačim naciste iz Desnog sektora ili nacistički bataljon Azov - dodaje Vulin.

- Gade mi se nacisti, bez obzira koje su nacije. A siguran sam da se nacisti Desnog sektora i bataljona Azov gade i ambasadi Ukrajine, samo ne znam zašto to krije od srpske javnosti. Nikada Ukrajina nije zatražila da bilo ko uvede sankcije SAD-u ili Britaniji ili bilo kojoj drugoj zemlji koja je bombardovala Srbiju, niti je sama uvela sankcije agresorima na Srbiju, pa ne znam gde nalazi pravo da ponavlja svoj zahtev Srbiji o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji. Ako nije tražila sankcije za NATO agresora, Ukrajina jeste u svojim najvišim dokumentima zatražila članstvo u NATO paktu.

- Ne možete osuđivati praksu organizacije čije članstvo toliko želite. Ako hoćete u NATO, onda je agresija na Srbiju "Milosrdni anđeo" i tu nema šta da se doda, stane se mirno i pozdravi rukom u visini grudi. Kada vidim kako rusku decu izbacuju iz škola, a njihovim očevima uskraćuju lečenje, kada vidim kako izbacuju ruske sportiste sa takmičenja, a ruske pisce iz udžbenika, ne mogu i neću da budem deo antiruske histerije. To bi mogao samo neki nacista, sledbenik Stepana Bandere, a nikako Srbin antifašista.

A mi Srbi jesmo antifašisti, dokazani - zaključio je Vulin.

BONUS VIDEO - "OVAKO UKRAJNSKA VOJSKA POBEĐUJE": Uništeno vojno vozilo, DNR objavio snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a