VUČIĆ REAGOVAO NAKON PRETNJI RAMUŠA HARADINAJA: "Naša snaga su fabrike, putevi, ali i naša vojska"

Novosti online

10. 03. 2022. u 12:55

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas Ramušu Haradinaju, koji je izjavio da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju.

ВУЧИЋ РЕАГОВАО НАКОН ПРЕТЊИ РАМУША ХАРАДИНАЈА: Наша снага су фабрике, путеви, али и наша војска

Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik je rekao da se pita da li će Haradinaj da nas bombarduje, ili neko drugi.

- Nemam komentar na besmislice. Srbija će da čuva mir i stabilnost. Naša snaga su fabrike, putevi i bolnice. Naša snaga je i naša vojska i biće još snažnija - rekao je Vučić okupljenim novinarima u Loznici.

Podsećamo, Ramuš Haradinaj je sinoć izjavio za TV Dukađini da će Beograd biti bombardovan ako samo i jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju.

- Znam da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da uđe na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ako se ovako nešto desi, kao 1999. To rukovodstvo Srbije dobro zna. Ako srpski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne bilo koja druga teritorija - rekao je Haradinaj.

Haradinaju je odgovorio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je izjavio da će Beograd čuvati mir i stabilnost.

- U momentu kada se ceo svet suočava sa nezapamćenom krizom, albanski političari nastavljaju sa pretnjama. Dok se Haradinaju, Kurtiju i ostalima Prištini pričinjavaju bombarderi, Beograd će da čuva mir i stabilnost - napisao je na Tviteru Petković.

On je takođe albanske političare zamolio da ne prete sukobima, već da vide kako će u albanskim sredinama da reše nestašice nafte, brašna i osnovnih životnih namirnica.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (10)