VUČIĆ O NAFTI I PRITISCIMA NA RUSIJU: Razgovarao sam sa predsednikom Irana

Novosti online

09. 03. 2022. u 09:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Amerika mogla da zabrani rusku naftu, zato što ona čini tri ili četiri odsto uvoza.

ВУЧИЋ О НАФТИ И ПРИТИСЦИМА НА РУСИЈУ: Разговарао сам са председником Ирана

D.Milovanović

- I odmah popuštaju sankcije Maduru, idu da razgovaraju. A šta da radi Nemačka? Pa videli ste reakciju Šolca. U redu, diversifikovaćemo izvore energenata, ali pogledajte našu situaciju. Mi smo između Bugarske i Mađarske, svaka odluka nas može da pogodi. Šta treba, da stane cela Bugarska, Mađarska ili Srbija? To su stvari koje su za nas važne. Dobro je što je i Nemačka tako reagovala, to nije pitanje rata, već života naših ljudi ovde - kaže on.

Predsednik kaže da ako preduzećima sa većinskim ruskim vlasništvom bude zabranjen uvoz nafte, energenti će morati da budu uvoženi iz trećih zemalja.

- Moguće je da dođe do napredovanja ruskih snaga, pa se poveća pritisak na Moskvu. Mi već danas razgovaramo o ukidanju carina na uvoz nafte iz trećih zemalja. Videli ste neke koji neće da se jave ni američkom predsedniku, zalivske zemlje. Naše je da obezbeđujemo naftu iz različitih izvora. A sada se postavlja logističko pitanje - kako ćemo da dopremamo tu naftu? Razgovarao sam i sa predsednikom Irana Raisijem, moramo da se borimo - kaže Vučić.

BONUS VIDEO: Investicija iz Mađarske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio