NIKOLA SELAKOVIĆ: Srbija žali zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini

Novosti online

01. 03. 2022. u 14:19

SRBIJA izražava najiskrenije žaljenje zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini i smatra pogrešnim narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake države, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u razgovoru sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žiofreom i ambasadorima država članica EU akreditovanim u našoj zemlji.

НИКОЛА СЕЛАКОВИЋ: Србија жали због избијања кризе и сукоба у Украјини

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Selaković je istakao da Srbija veoma jasno poziva na poštovanje principa međunarodnog prava, ukazujući da je to osnova naše spoljne politike.

Šef srpske diplomatije je upoznao ambasadore sa Žaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je Vlada Srbije usvojila 27. februara povodom situacije u Ukrajini, navodi Blic.

Selaković je podvukao da naša zemlja daje punu podršku pregovorima dve strane i svim kredibilnim međunarodnim naporima za iznalaženje mirnog i političkog rešenja krize u Ukrajini.

Srbija će, poručio je Selaković, u izazovnim vremenima nastaviti da dosledno čuva mir i stabilnost u Jugoistočnoj EvropI.

BONUS VIDEO: PRE 75 GODINA STRELjAN JE AUGUST ŠMITHUBER: Ratni zločinac koji je ove prostore u crno zavio

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽAN SASTANAK: Vučić sutra sa DŽejmsom OBrajanom