PETKOVIĆ: Kurti i Osmani direktno pokušavaju da naruše mir

Tanjug

01. 03. 2022. u 12:02

PETAR Petković saopštio je danas da premijer i predsednica privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i Vjosa Osmani svojim potezima i neodgovornim, provokativnim izjavama direktno pokušavaju da naruše teško stečeni mir koji se održava samo zato što Beograd i Srbi sa KiM postupaju odgovorno i ne nasedaju na svakodnevne provokacije.

ПЕТКОВИЋ: Курти и Османи директно покушавају да наруше мир

Petar Petković

- Da se Osmanijeva i Kurti pitaju, koji odbijaju svaki dijalog i kompromis, Balkan bi ponovo bio bure baruta, ali je zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić tu da čuva mir kao najveću svetinju i vrednost - naveo je Petković u saopštenju.

Petković je istakao da je Vučić najznačajniji garant mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, ali "to su reči koje Vjosa Osmani očigledno ne razume".

Prema njegovim rečima, Vučićevu odgovornu politiku i čvrstu opredeljenost za poštovanje međunarodnog prava i principa prepoznaju i priznaju svi međunarodni partneri, ali "to su opet pojmovi čiju suštinu Osmanijeva ne razume".

- Takav stav nije iznenađujući kada Priština svakodnevno, više od dve decenije, ruši međunarodno pravo, zvecka oružjem i svojim protivpravnim i jednostranim akcijama destabilizuje region i ugrožava egzistenciju Srba na prostoru Kosova i Metohije -  zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024