RIK: Proglašena izborna lista koalicije "Moramo"

Tanjug

22. 02. 2022. u 18:19

REPUBLIČKA izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu zeleno-leve koalicije "Moramo", koju čini više od 60 organizacija iz Srbije, za parlamentarne izbore 3.aprila.

РИК: Проглашена изборна листа коалиције Морамо

Foto: Tanjug

Komisija je konstatovala da je lista grupe građana '"Moramo - Akcija - Ekološki ustanak Chuta - Ne davimo Beograd - Nebojša Zelenović", sa predatih 249 kandidata za narodne poslanike, ispunila sve zakonske uslove za proglašenje liste, pa i u pogledu rodne ravnopravnosti.


Proverom je utvrđeno da je od ukupno 12.785 predatih potpisa, pravno valjano 12.236 potpisa.

Komisija je utvrdila određene nepravilnosti u predatoj dokumentaciji zbog kojih nisu prihvaćene sve izjave građana, navodeći da je bilo birača koji nisu bili upisani u jedinstveni birački spisak ili su bili dva puta upisani, kao i da su pojedini podržali neku od prethodnih izbornih lista, dok za nije bilo moguće izvršiti proveru zbog neispravno upisanog matičnog broja.

RIK je na današnoj sednici za člana i zamenika člana proširenog sastava na predlog liste "Moramo'''' imenovala advokate Aleksandra Mijailovića i Minju Ðokića.

Komisija je na današnjoj sednici donela Uputstvo o načinu podnošenja i postupanja u RIK- po prigovorima i zahtevima za poništavanje glasanja na biračkom mestu u inostranstvu i Uputstvo za predlaganje lica u biračke odbore za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada