VUČIĆ: Iznenađen sam izjavom Olafa Šolca, nikakvog genocida i humanitarne katastrofe nije bilo na Kosovu

Novosti online

19. 02. 2022. u 21:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je tokom intervjua na TV Tanjug komentarisao i situaciju u Ukrajini, ali izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca.

ВУЧИЋ: Изненађен сам изјавом Олафа Шолца, никаквог геноцида и хуманитарне катастрофе није било на Косову

Foto: Printscreen

- Ne bih da pogoršam poziciju Srbije. Olafa Šolca smatram za ozbiljnog političara, ali sam iznenađen njegovom izjavom da je "NATO intervenisao 1999. godine kako bi sprečio genocid na Kosovu". Angela Merkel je to za razliku od njega nazivala "humanitarnom katastrofom". Ja se nikada nisam složio ni sa njom. Nikakvog genocida i humanitarne katastrofe nije bilo na Kosovu i Metohiji. Njih na zapadu boli što Putin koristi sve njihove slabosti i iste argumente koje su iz NATO koristili kada su vršili agresiju na Srbe. Kada Kamala Haris kaže "ne dirajte nacionalne granice", onda svi žele da zaborave Srbiju. Svi žele da zaborave kako su Srbima otimali teritorije i menjali granice Srbije - rekao je Vučić i dodao da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

Foto: Printscreen Tanjug

Vučić kaže da će od Rusije tražiti dodatne informacije o regrutovanju Albanaca sa KiM kako bi ratovali protiv Rusa u Donbasu.

- Lavrov iznosi sve dobro proverene informacije. Šef svih službi Rusije Patrušev će u nekoliko narednih dana doći u Srbiju - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA NARODOM U ZEMUNU: Predsednik sa građanima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena