POZNATE LIČNOSTI NA LISTI ZA SNS: Među istaknutima i doktorka Nada Macura

S.S.R.

17. 02. 2022. u 15:10

LISTU "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore, koju je danas proglasila Republička izborna komisija, predvodi direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić, a prva mesta na listi zauzele su istaknute ličnosti u javnom životu, poznati naučnici, lekari, umetnici.

ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ НА ЛИСТИ ЗА СНС: Међу истакнутима и докторка Нада Мацура

Foto: Z.J.Mačak

Među poznatim imenima koja su zauzela najbolje pozicije, odnosno nalaze se u prvih deset, su glumac Lazar Ristovski, stonoteniserka Branislava Perić Ranković, violinista Jovan Kulundžija, molekularni biolog Jelena Begović, glumac Lepomir Ivković, operski umetnik Jadranka Jovanović...


Prva među funkcionerima naprednjaka na listi je potpredsednica SNS-a i premijerka Ana Brnabić, koja je na visokom 14. mestu na listi, a odmah iza nje je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Na listi su i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na visokom 17. mestu, ali i gradonačelnik Zoran Radojičić na 30. mestu.

Nedavno izabrana potpredsednica SNS-a Nevena Đurić nalazi se na 18. mestu, a mogućnost da ponovo bude šef naprednjaka u skupštini imaće Aleksandar Martinović, koji je odmah iza nje na listi.

Visoka mesta zauzimaju i poslanici iz bivšeg saziva Vladimir Đukanović, Sandra Božić, Vladimir Orlić, Jelena Žarić Kovačević, Milenko Jovanov, a tu su i Milovan Drecun, Biljana Pantić Pilja i Marijan Rističević.

Mogućnost da ponovo diskutuju u parlamentu, imajući u vidu poziciju na listi, verovatno će imati i Lav Grigorije Pajkić, Nebojša Bakarec, Aleksandra Tomić, Aleksandar Mirković, Marko Atlagić, Uglješa Mrdić…

Veliku šansu da bude deo poslaničkog kluba SNS-a u Skupštini Srbije ima i javnosti dobro poznata doktorka Nada Macura. 

Od ministara na listi su koalicioni partneri naprednjaka Nenad Popović (SNP) i Tatjana Matić (SDPS), ali nema ministara iz stranke nosioca liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a