GRAĐANI NE GLASAJU NI ZA PITU, NI ZA BUREK: Stefanović o Đilasu, Ponošu i protestima "ekologa"

Novosti online

14. 02. 2022. u 19:25

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović danas je reagovao povodom posete Zdravka Ponoša protestima "ekologa" ispred zgrade Predsedništva.

ГРАЂАНИ НЕ ГЛАСАЈУ НИ ЗА ПИТУ, НИ ЗА БУРЕК: Стефановић о Ђиласу, Поношу и протестима еколога

Foto: V. N.

- Ponoševa sezona prepravljanja se nastavlja, već danas smo gledali drugu epizodu. Taman kada sam pomislio da su prepravke na „Vikipediji“ koje pravi, a u kojima pokušava da izbriše sve što je imao sa NATO što nimalo neće biti lako, zapravo vrhunac njegovog političkog “talenta”, danas me je drugom epizodom, moram priznati, iznenadio. Ovog puta nije u pitanju NATO, pa ni dabar, danas je na meti burek - ističe Stefanović.

Stefanović kaže da je Ponoš "posle dobro zamašćenog jutra sa svojim saborcima u kafani, odlučio je da deo bureka podeli i sa mladima koje je angažovao i doveo da stoje na štandu".

- Ali, ne lezi vraže. Nakon što su se najeli, Đilas i Ponoš su uočili da ih veći deo ljudi proziva iz dva razloga. Prvo, zato što se za burek svakako ne može reći da se preporučuje kao zdrava hrana, a i zvuči kao da ga je Đilas poslao po burek. Drugo (za Ponoša važnije), jer podseća građane Srbije koliko se Đilas omastio dok je bio na vlasti, a neminovno vide da to ni Ponošu nije strano, a ni teško - navodi Nebojša Stefanović.

On ističe da tek tada nastupa finale - "marketinški stručnjaci Đilasovog tima ekspresno lansiraju operaciju pod kodnim imenom “Dabar”, u kojoj u naslovu umesto “burek” stavljaju “Ponoš doneo PITU aktivistima koji protestuju ispred Predsedništva".

- Time je valjda sve u redu - manje masti, kore domaće, lepše zvuči, manja količina. Pita je nekako ipak više srpski, domaćinski, tako su pročitali u ­‘Vodiču za političare’ na drugoj strani. Samo zaboravljaju da građani ne glasaju ni za pitu, ni za burek, ni za dabra, nego za rezultate. Da ne zaboravim, u međuvremenu je nestala i rakija koju je Ponoš popio sa “kamperima”, kako prenosi nova.rs (eto kurioziteta da ih ja citiram), pošto se nikako ne slaže sa burekom, a jogurta valjda nije bilo. I taman kada sam mislio da je tome kraj, vratili su rakiju u tekst, ali su i dodali reč – jednu. Valjda da neko ne pomisli da Ponoš i “kamperi” svoju kampanju usred dana “obogaćuju” fermentisanim napitkom od šljive, dunje ili kajsije. Razumete… Đilas i obogaćivanje - ne ide – narod će da se doseti. Čekamo sledeću epizodu - zaključio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)